04.07.2022-15:20 (Son Güncelleme:04.07.2022-15:48)

Ortaya atılan iddia FETÖ elabaşının hayatını kaybettiği yönde: Peki Fethullah gülen öldü mü?

FETÖ örgütünün elebaşı Fethullah Gülen’in görüntü ve seslerinin saklanmasının nedeni belli oldu. Yabancı basında yer alan bilgilere göre hastalığı ilerlediği için Gülen’in hastanede olduğu ve uygulanan tedavilere de zor yanıt verdiği bilgisi açıklandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye’ye darbe girişiminde bulunan FÖTÖ örgütünün başında yer alan Fethullah Gülen’in bir süredir ses ve görüntüleri saklanıyordu. Alınan bilgilere göre hastalığı ilerleyen Gülen’in durumunun her geçen gün kötüye gittiği öğrenildi. Doktoru olan Kudret Ünal’ın bir dakika bile Gülen’in yayından ayrılmadığı ifade edilirken Amerikalı doktorlarında durumunu yakından takip ettiği ifade edildi. Pensilvanya’da yer alan FETÖ çiftliğinde tedavi gören Gülen’in durumunun kritik olduğu söylendi.

Fethullah Gülen’in neden görünmediği belli oldu

Yayınlanan son görüntülerin ardından Fethullah Gülen hastalığını açıklamıştı. Aylardır ne görüntü, ne de bir ses paylaşımı yapılmazken geçen aylarda kahve içtiği fotoğrafları basına sızdırıldı. Yayınlanan görüntülerden sonra FETÖ elebaşının ölüme gitti şeklinde yorumlar yapıldı. Hastalığının ilerlediği belli olurken 1 Mart 2022 de Fethullah Gülen, “Ben çok fazla değil ama biraz rahatsızım yani… Çok düşük bir eforu taşıyamayacak kadar, öyle bir şey var” ifadelerini kullanarak örgüte mesaj verdi.


Daha sonra Fethullah Gülen'in kalbinin iki kez durduğu ve Amerikalı doktorların müdahalesi ile tekrar hayata döndü iddiaları gündemde yer aldı.

Öldü sanıldı ama yaşadığı ortaya çıktı

Geçtiğimiz yıl içerisinde Amerika'nın New Jersey eyaletinde yapılan Tughra Books'un "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun" mesajı ile birlikte yayınlanan "Hayatını iman ve Kur'an hizmetine vakfetmiş kıymetli büyüğümüz muhterem Fethullah Gülen Hoca efendi fani dünyaya veda etti" sözleri ile hoca efendinin öldüğü söylendi. Bununla birlikte FETÖ elebaşının yakınlarına başsağlığı mesajları iletilirken yayınlanan mesaj bir süre sonra kaldırıldı.



hilalnas@haber365.com.tr