29.05.2021-17:18 (Son Güncelleme:29.05.2021-17:18)

Ordu'da Yıldırım Düşmesi Sonucu Minare Koptu

Ordu'da sağanak yağış sonrası düşen yıldırım ilde bulunan Yeni Sayaca Mahallesi'nde bulunan caminin minaresine denk gelerek kopup düşmesine neden oldu.

Olay, Ordu’da Yeni Sayaca Mahallesi'nde meydana geldi. Öğle saatlerinde bölgede gök gürültülü sağanak yağış başlamasıyla yıldırım düştü. 60 yıl önce yapılan Kazancı Camisi'nin minaresine gelen yıldırım, 30 metrelik minarenin uç kısmına denk gelerek kopmasına neden oldu.

Minareden düşen parçalar ise önce caminin çatısına, daha sonra caminin imamı Resul Çelik'in aracına düşerek büyük çapta hasar verdi.

Mahalle Muhtarı Dursun Berçin, ''Saat 11.30 gibi gerçekleşti. Minaremizin ucu yıkıldı ve imamın aracına zarar verdi. Can kaybımız yok çok şükür, Allah'ım beterinden korusun. Yıldırımın düşme anını görmedim ama gök gürültüsü ve şimşek çakmasını duydum. Namaz vakti değildi o yüzden boştu, buna da şükür'' dedi.


Düşen yıldırımla arabası hasar alan Yeni Sayaca Kazancı Cami İmamı Resul Çelik, ''Büyük bir gürültü ile dışarı çıktık. Dışarı çıktığımızda minarenin tepesinin koptuğunu ve aşağıda aracımızın pert olduğunu, ağır bir hasar aldığını gördük. Çok şükür an kaybı ila karşılaşmadık, zaten en büyük tesellimiz budur. Olaydan yarım saat önce zaten çocuklar ve bazı vatandaşlar cami etrafındaydı. Onlar da kazaya denk gelmediler. Ona çok şükür elhamdülillah, ucuz atlattık diyebiliriz'' dedi.

Komşulardan Mehmet Demir ise ''Cami 60 yıllık, çocukluğumuzdan hatırlıyoruz, el yapımı. Ustalarımız zamanın zor şartlarında yapmıştı. 60 yıl hizmet verdi, bu afetten dolayı şuanda mağduriyet yaşanıyor. İnşallah böyle bir felaket bir daha yaşanmaz. İnşallah gerekli incelemeler yapılır, ona göre gereği yapılır diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr