01.06.2021-18:29 (Son Güncelleme:01.06.2021-18:29)

Ordu’da Yaban Mersini Bahçeleri Kuruluyor

Ordu’da ilk defa 2010'da 2 üreticinin girişimi ile başlayan mavi yemiş (yaban mersini) üretim bölgesi her sene giderek genişliyor.

Hem Türkiye'de hem de dünyada bilhassa dondurma, meyve suyu, pasta, çay ile unlu mamuller yapımında ve aynı zamanda ilaç sanayisinde kullanılan Türkiye'de yaban mersini olarak tanınan mavi yemiş için Ordu’da yeni bahçelerinin oluşturulması için harekete geçildi.

YABAN MERSİNİ ÜRETİMİNİN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Ordu'da ilk defa 2010 senesinde 2 üretici aracılığıyla 15 dekar araziye kurulu bahçede yetiştirilen mavi yemişin üretiminin çoğaltılması için başlatılan faaliyetler devam ediyor.

Hem Türkiye'de hem de dünyada bilhassa pasta, dondurma, meyve suyu, çay, unlu mamuller yapımı ile ilaç sanayisinde kullanılan Türkiye'de ismi yaban mersini olarak bilinen mavi yemiş için yeni bahçeler hazırlanıyor.


Ordu Tarım Orman İl Müdürlüğü ve DOKAP ortaklaşa uygulanan "Mavi yemiş Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" çerçevesinde Altınordu İlçesi Yemişli Mahallesinde Halil Topaloğlu’nun bahçesinde yeni fidan dikimi yapıldı.

BELEDİYE 6 BİN FİDAN DAĞITTI

Diğer taraftan Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulubey, Gürgentepe ve Ünye ilçelerindeki 14 tarımcıya 6 bin yaban mersini fidanı dağıttı.

Hem taze tüketim hem de işlenmiş meyve sanayisi bakımından güçlü bir ticari mahsul olan ve kilosu 50 TL'den alıcı bulan yaban mersini, çiftçilerin üretim listesine eklendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr