02.10.2021-11:41 (Son Güncelleme:02.12.2021-17:41)

Kulüp dizisi 2. sezonu fragmanı yayınlandı. En çok izlenen Türk dizileri arasında giren Kulüp, konusu ve geçtiği dönem itibariyle izleyenleri büyülüyor. Peki, Kulüp 2. sezon ne zaman gelecek?

1

KULÜP


İstanbul'un Yahudi kültürünü konu alan Kulüp, eğlence sektöründe Türkleri nasıl yükseldiğini ve ırkçılığın temeline gidiyor.

2

AŞK101


Bir grup dışlanmış gencin 90lar İstanbul’unda lise hayatını anlatan Aşk101; gençliği, aşık olmayı, kimlik bulma, isyan gibi temaları konu alıyor. Aynı zamanda iki öğretmenin aşk hayatını konu alan yapım, kaliteli oyuncu kadrosu ve harika şarkı listesiyle izleyiciler tarafından çok beğenildi. Her ne kadar genç kitle için yapıldığı ön görülse de yetişkinler tarafından da olumlu eleştiriler aldı. 2. Sezonuyla final yapan Aşk101’in son sezonu 30 Eylül’de yayınlandı. Toplamda 16 bölüm yayınlanan diziyi Ufak Tefek Cinayetler’in de senaristliğini yapan Meriç Acemi yazdı.

3

BİR BAŞKADIR


Geçen sene karantinada bir anda hayatımıza giren ve tüm gündemi meşgul etmeyi başaran Bir Başkadır, şimdiden Türk televizyonunun en önemli eserlerinden biri olarak görülüyor. Bir Başkadır, Netflix’in en çok izlenen dizilerinden biri oldu. Birbirinden farklı hayatların kesişmesi sonucu yaşanan olayları gözler önüne seren Bir Başkadır, sosyolojik tespitlerle izleyenleri büyüledi. Birbirini anlamak, empati, umut ve depresyon üzerine söyledikleriyle duygu yüklü anlar yaşatan Bir Başkadır, Türk TV dizilerinin dışına çıkıp melodrama üzerine oynamadığı için Netflix izleyicisinden tam not aldı. Farklı sosyo-kültürel arka planı olan insanların birbirini anlamaya çalışması, Türk izleyicisinden tam not aldı. Öykü Karayel, Defne Kayalar ve Funda Eryiğit gibi oyuncuların rol aldığı yapım, Ferhan Şensoy’un öğrencilerinden Berkun Oya tarafından kaleme alındı. Dizi tek sezon olarak yayımlandı.

4

ATİYE


En sevilen kadın oyunculardan Beren Saat’in başrolünde olduğu Atiye de Netflix’in Türk dizilerinden. Anadolu tarihine fantastik bir bakış açısıyla bakan Atiye, Netflix’in sevilen dizilerden biri haline geldi. Dünyanın bilinen en eski tapınağı Göbeklitepe’deki motifleri kendi resimlerinde kullandığını fark eden Atiye, öngöremediği bir yolculuğa çıkar. Evrenin sırları ve kendi geçmişi hakkında çıktığı yolculuk sonucunda Beren Saat’in oynadığı Atiye’nin hayatı tamamıyla değişir. 3 sezonluk bu uzun yolculuğu sonunda final yapan Atiye’nin 4. sezonu olmayacak. Şengül Boybaş’ın Dünyanın Uyanışı adlı romanından uyarlanan Atiye, 3 sezonuyla izleyicileri Netflix’te bekliyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Beren Saat, Mehmet Günsur, Metin Akdülger gibi oyuncular yer alıyor.

5

FATMA


27 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan Fatma, mini dizi formatında ve 6 bölümden oluşuyor. Hapisten çıkan kocasının ani bir şekilde kaybolmasıyla hayatı bir anda değişen Fatma, eşini bulmaya çalışırken kendini bir cinayetin içinde bulur. Eşinin suçlu ve katillerle yakınlığı, Fatma’nın hayatını tehlikeye sokar. Temizlikçilik yapan Fatma, kimsenin işleri suçlar yüzünden onu suçlamadığını farkına varması sonucu, intikam almak için suç işlemeye devam eder. Özgür Önerme’nin yaratıcılığını yaptığı Fatma, Netflix’in bu sene çıkardığı dizilerden bir tanesi.

6

50M2


Yazar ve yönetmenliğini Burak Aksak’ın yaptığı 50M2, listemizde bulunan bir diğer Netflix yapımı Türk dizisi. Dizi, gerçek kimliğini bilmeyen ve bunun karmaşasıyla yaşayan Gölge’nin hikayesi çevresinde ilerliyor. Uzun süre hizmet ettiği Servet tarafından ihanete uğrayan Gölge, canını kurtarmak için kaçar. Kendini bir terzi dükkanında bulan Gölge’yi insanlar tersinin kayıp oğlu sanar. İkilikler üzerinden ilerleyen mini dizi, 8 bölümden oluşmakta.

7

RISE OF EMPIRES: OTTOMAN


Listedeki tek belgesel özelliğini taşıyan eser, İstanbul’un fethini anlatıyor. Kurgusal sahnelere de yer veren yapım, iki tarafın da (Doğu Roma ve Osmanlı) bakış açısını izleyiciyle paylaşıyor. Savaş sahneleriyle göz kamaştıran eser 6 bölümden oluşuyor. Sahneler arası konu hakkında bilgili insanlarla röportajlar bulunuyor. Emrah Safa Gürkan, Celal Şengör, Tom Papademetriou röportaj yapılan isimler arasında yer alıyor.

8

HAKAN: MUHAFIZ


Netflix’in ilk Türk dizisi olma özelliği taşıyan Hakan: Muhafız, içinde fantastik, bilimkurgu ve aksiyon öğelerini içeriyor. Babasının ölümünden sonra şehri korumaya yemin etmiş eski bir gizli örgütle bağı olduğunu öğrenen Hakan, kendini beklenmedik bir macerada bulur. Hakan’ın görevi, Ölümsüz’ü öldürmek ve şehri mahvolmaktan kurtulmaktır. Efektleri ve aksiyon sahneleriyle gündemden düşmeyen Hakan: Muhafız, 4 sezon sonunda final yaptı.

Netflix Yapımı Türk Dizileri
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR