16.01.2023-12:45 (Son Güncelleme:24.04.2024-15:40)

Nepal’de uçak kazası sonucu 68 kişi öldü: Ulusal yas ilan edildi

Nepal'in başkenti Katmandu'dan Pokhara'ya giden Yeti Havayolları'na ait yolcu uçağı Seti Nehri Vadisi yakınında düştü. Ölü sayısının 68’e çıktığı katliam gibi kazada uçak kazası gerçekleşmeden bir yolcu canlı yayın açtı. Sosyal medyada canlı yayın açan yolcu her şeyi kayıt altına aldığı iddia edildi. Paylaşılan götürülerde sakin bir şekilde yolculuk yapan yolcuların uçağın sola yatmasıyla çığlıklar attığı ve uçağın yere çakılmasıyla birlikte alevler içinde kaldığı görülüyor.

Nepal'in başkenti Katmandu'dan yerel saatle 10.33 sıralarında 4'ü mürettebat toplam 72 kişi ile havalanan Yeti Havayolları'na ait çift motorlu ATR 72 tipi yolcu uçağı Pokhara Havaalanı'na iniş yaptığı sırada düştü, kazada 68 kişi hayatını kaybetti. Uçakta, 5 Hindistan, 4 Rusya, 2 Güney Kore ve 53 Nepal vatandaşının yanı sıra İrlanda, Avustralya, Arjantin ve Fransa'dan 1'er kişinin olduğu aktarıldı.

Kazanın, Hintli bir yolcu tarafından uçağın düşüşünün kayıt altına alındığı iddia edildi. Hint basınında yer alan habere göre, adı Sonu Jaiswal olduğu yolcunun, uçak düşmeden canlı yayın başlattı ve bütün olayı kayıt altına alındığı iddia edildi. Haberlerde ayrıca, Jaiswal'in ailesinin ölümünü doğruladığı ifade edildi.


Her şeyi kaydetti

Görüntüde, yolcuların kazadan hemen önce gayet sakin oldukları fark ediliyor, uçağın sola doğru yattığı görüntülerde yolcuların çığlıkları duyulmaya başlıyor. Saniyeler sonra ise uçağın büyük bir gürültüyle yere çakıldığı ve alevler içinde kaldığı görüldü.

Başbakan Pushpa Kamal Dahal olayla ilgili yaptığı açıklamada, yarın ülke genelinde ulusal yas ilan edildiğini bildirerek, bölgedeki kurtarma çalışmalarına destek olunması gerektiğini bildirdi. Yetkililer, bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına yarına kadar ara verildiğini aktardı. Başbakan Dahal liderliğindeki acil kabine toplantısının ardından açıklama yapan Maliye Bakanı Bishnu Paudel, hükümetin kazanın nedenini araştırmak için bir komite kurduğunu ifade ederek, komitenin kaza ile ilgili 45 gün içinde rapor vermesinin beklendiğini açıkladı.

Ülkede ulusal yas ilan edildi

Düşen uçağın firması olan Yeti Havayolları tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden yolcular için ilan edilen yas nedeniyle yarın normal uçuşlar iptal edildiğini bildirdi. Aynı zamanda Tara Air'in de sahibi olan Yeti Havayolları'nın düşen uçakta dahil filosunda toplam 6 adet ATR 72 tipi uçak bulunuyor.


Dünyanın en yüksek dağlarına sahip Nepal’de 200 yılından beri yaklaşık oalrak 350 kişi uçak kazalarında can verdi. Avrupa Birliği (AB), güvenlik endişelerini öne sürerek 2013'ten bu yana Nepal Havayollarını hava sahasına sokmuyor.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Binali Yıldırım'ın Duygu Dolu Anları

Uçaktan İnenlere Dezenfektan Sıktılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'da

Corona Virüsünün Görüldüğü Vuhan Şehirin...

HDP Önünde Oturma Eylemi Yapan Babaanne...

Dünyada Korona Virüsü Alarmı

Yiyecek Bulmakta Zorlanan Domuzlar Marke...

Yıkım Kararı Vardı Kendiliğinden Çöktü

Türk Bayrağının Yırtılması Küçük Sporcuy...

Cüneyt Özdemir'in Gülme Krizine Girdiği...

Bakan Soylu Elazığ'da Bir Nebzede Olsa Ç...

Türkiye Çin'den Gelecek Vatandaşlarını B...

Minnie Mouse, Güvenlik Görevlisini Dövdü

Türk Bayrağını Yırtan Yunan Vekile Azeri...

'Koca Yusuf' Çin'deki Türkleri Getirmek...

Koca Yusuf,Çin'deki Türk Vatandaşlarını...

İBB'de Başörtülü Kadınlara İnsanlık Dışı...

Erzurum Beyaza Büründü!

Umudun Bittiği Yerde Sesinizi Duyan Kahr...

Freni Boşalan Minibüsten Böyle Atladıla...

Rusya'da Dev Stadyum Yıkım Sırasında Çök...

Kafasına Buz Kütlesi Düştü! Hastanelik O...

İmamoğlu'na Protesto !

İstanbul Şişli'de 2 Şoförün Yol Kavgası

İstanbul'da Emniyet Şeridi Ve Çakar Kont...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Elazığ'...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azize Çelik İle Gö...