01.06.2020-16:50 (Son Güncelleme:01.06.2020-16:48)

Müze ve Ören Yerleri Yeniden Sanatseverlerle

Geçen yıl 33 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan, müze ve ören yerleri bugün yeniden kapılarını açtı.

Coronavirüs pandemisi nedeniyle 74 gündür kapalı bulunan ve geçen yıl 33 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan, müze ve ören yerleri bugün yeniden kapılarını açtı.

Yeni tedbirlerle açılan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300'ü aşkın müze ve ören yeri ziyaretçilerini bekliyor.

Müzelerin temasa açık tüm alanları periyodik olarak dezenfekte ediliyor.

Giriş ve sergileme alanlarına uyarı ve bilgilendirmelerin yerleştirildiği müze ve ören yerlerinde ziyaretçiler, ana girişlerde özel koruyucu kıyafetler giymiş kişiler tarafından uzaktan temassız ateş ölçümleri yapılarak kabul ediliyor.

Personel maske ve eldivenle hizmet verirken ziyaretçilerin gişeye uğramadan barkod ile de giriş yapabiliyorlar.

SOSYAL MESAFEYE ÖNEM VERİLECEK

Ankara Cumhuriyet Müzesi Müdürü Bahar Çakırhan, her müzenin kendi eylem planını hazırlandığını ve yürürlüğe koyduğunu söyledi.

Sosyal mesafeye hassasiyet gösterdiklerini belirten Çakırhan, alınan önlemler hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Ziyaretçilerimiz ayakkabılarını ve ellerini dezenfekte ederek müzeye giriyor. Cumhuriyet Müzesi aynı anda pek çok ziyaretçiyi ağırlasa da bu dönemde sadece 30 kişiyi ağırlayabileceğiz. Müzelerimiz sürekli havalandırılıyor. Saatte bir dezenfektan işlemleri yapıyoruz. Bunları ziyaretçilerimizi tedirgin etmeden yapıyoruz. Çünkü çok özledik ziyaretçilerimizi. Yine çocuk ziyaretçilerimiz için boylarının erişebileceği yerlere dezenfektan koyduk. Maske ve eldivenlerini atmak için atık kutuları yerleştirdik."

Ziyaretçi saysını metrekareye göre hesapladıklarını belirten Çakırhan, ”Şu an bulunduğumuz Genel Kurul Salonumuzda maksimum 8, her odada ise 2 ziyaretçi gezebilecek. 30 ziyaretçiden sonrasını bekleterek alacağız. Bir kişi çıkınca bir kişiyi kabul edebileceğiz." dedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr