30.06.2021-13:52 (Son Güncelleme:15.09.2023-11:50)

Miami'de Can Pazarı Yaşanıyor! Çöken 13 Katlı Binada Ölenlerin Sayısı Giderek Artıyor

ABD'nin Florida eyaleti Miami şehrinde korkunç bir olay yaşandı. Surfside bölgesinde, 13 katlı binanın çökmesinin ardından ölenlerin sayısı 11'e çıkarken 150 kişi ise hala enkaz altında.

ABD’nin Florida eyaletinde 6 gün önce evvel yaşanan bina göçmesinde korkunç bir can pazarı yaşanıyor. Miami şehrinin Surfside bölgesinde 13 katlı binanın yarısının çökmesinin ardından ölü sayısı 11'e çıkarken, yaşanan enkazın altında kaldığı tahmin edilen 150 kişiye daha ulaşılamadı.

CANLI BULMA UMUDUYLA ARAMALAR YAVAŞ İLERLİYOR

Miami'de yapılan kurtarma çalışmalarında 6. gününe girerken yetkililer, köpeklerin dışında termal kamera, radar ve sonar cihazlarının da kullanıldığı arama ve kurtarma çalışmalarının hava şartları ve yıkıntılar arasından canlı insan bulma titizliği nedeniyle beklenildiğinden daha yavaş ilerlediğini kaydediyor.

ENKAZ ALTINDAKİ 150 KİŞİNİN YAKINLARI HABER BEKLİYOR

Enkazda hala bulanamayan 150 kişinin yakınları yetkililerden gelecek iyi haberi beklerken, AA ekibi ise olay yerinde gelişmeleri yakından takip ediyor. Şehir ve eyalet yetkilileri, meydana getirdikleri basın toplantısında, kötü olan ailelere kayıp yakınları için hala bir umutlularının olması gerektiğini, dile getirerek, çöken binada arama ve kurtarma çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü bildirdi.

İSRAİLLİ VE MEKSİKALI TİMLER DAHİL 300'DEN FAZLA KURTARMA EKİBİ

Bununla beraber Eyalet İtfaiye Sorumlusu Jimmy Patronis, İsrail ve Meksika’dan timler de dahil 300’den daha fazla acil kurtarma ekibinin hiç durmadan çabalayıp çalıştığını bildirerek, 'Kasırga dışında Florida’da en fazla görev gücünün oluşturulduğu olay bu' ifadelerini kullandı. Miami-Dade İtfaiye Şefi Ray Jadallah da yapılan kurtarma çalışmalarının bakıldığı kadar kolay olmadığını, ekiplerin çökmeden sonra meydana gelen yangının ardından birbirine girmiş erimiş çelik ile beton yığını arasında hassasiyetle kayıp kişileri aradığını ifade etti. Arama çalışmalarında köpeklerin ve kameraların da kullanıldığını kaydeden Jadallah, 135 dairelik bina yığınına erişimin bir gecede mümkün olmadığının anlaşılması gerektiğinin altını çizdi.


270 DAİRELİK LÜKS BİNANIN YARISI BİRDENBİRE ÇÖKTÜ

Surfside şehir yetkilileri, bina yönetimi ile 2018’de yapılan yazışmalarda, 1981 yapımı binada büyük yapısal hasar bulunduğuna dikkati çekmiş, binanın çatlayan kolonları ile ufalanmaya başlayan betonunda yaklaşık 9 milyon dolarlık bir tamirat gerektiğini kaydetmişti. Miami Beach’ın kuzeyinde, yaklaşık 5 bin 600 nüfuslu Surfside yerleşkesinde, 24 Haziran Perşembe 13 katlı 270 dairelik lüks kondo binasının yarısı aniden çökmüştü.

BİDEN, 1 TEMMUZ'DA FLORİDA'DA ÇÖKEN BİNANIN BULUNDUĞU YERE GİDECEK

Diğer yandan ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden'den Florida'nın Miami şehrinde 24 Haziran tarihinde çöken ve 11 kişinin hayatını kaybettiği 13 katlı binanın yer aldığı Surfside bölgesini 1 Temmuz'da ziyarette bulunacak. Beyaz Saray ise yaşanan hazin olaya dair açıklamalarda bulundu. Gelen açıklamada, ABD Başkanı Biden ve eşi Jill Biden'ın 1 Temmuz'da Florida'nın Miami kentine bağlı Surfside bölgesini ziyaret edeceği bildirildi. Biden'ın ziyarette çöken binanın enkazındaki arama kurtarma çalışmalarını da olayın yaşandığı yerde incelemesi düşünülüyor.

BEYAZ SARAYDAN AÇIKLAMA GELDİ

Olaya ilişkin Beyaz Saray'dan gelen açıklamada, ABD Başkanı Biden ve eşi Jill Biden'ın 1 Temmuz tarihinde Florida'nın Miami şehrinde olan Surfside bölgesini ziyarette bulunacağı aktarıldı. ABD Başkanı Biden'ın gerçekleştirdiği ziyarette çöken binanın enkazındaki arama kurtarma çalışmalarını da yerinde incelemesi planlanıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

ABD’de Meydana Gelen Kar Yağışı Fırtınay...

Artvin’de Kameralara Yakalanan Kendi Sos...

Osmanlı Sarayında Görev Yapmış Kişilerin...

Hizmet Belediyeciliği Değil Reklam Beled...

Akbil Basmamak İçin Öyle Bir Şey Yaptı K...

Kar Yağışını Fırsata Çevirdi: Erzurum’da...

Akşener Şaşırtmadı: Kürsüye Çıkardığı Ki...

Ankara'da Öğrencilerin Kar Eğlencesi

Kırıkkale’de Korkutan Kaza: Servis Midib...

İslam'da Altın Ve Ticaretin Hükmü! Dikka...

Hayatını Hiçe Saydı: Afgan Aileyi Camdan...

Genç Kadına Kapkaç Şoku!

İstanbul’da Bir Garip Olay: Soygun İçin...

Sağanak Yağışlar Heyelana Neden Oldu: Ta...

Yaban Domuzlarının Saldırısından Son And...

Yine Adana Yine Enteresan Bir Olay: Moto...

Çatıdan Düşerek Bilincini Kaybeden Güver...

Trafikte 'AT' Şaşkınlığı: Yarış Anlatır...

Ardahan'da Sağlık Ekiplerinin Kar ve Fır...

20 Yıldır Tuvalet İşletmeciliği Yapan Ad...

Kafası Merdiven Korkuluklarına Sıkışan A...

Yakayı Ele Veren Hırsızın Savunması Dikk...

Dehşet Dolu Anlar: Dev Kaya Parçası Turi...

Bursa’da Akılalmaz Olay: 1 TL’den Yaptığ...

Bayburt’ta Kırdığı Buz Kütlesi İle Çoruh...

Sivas’ta Yaşayan 66 Yaşındaki Adam Karda...

İstanbul Beyoğlu’nda Hareketli Saatler:...

Ankara’da Otobüs Şoförü ve Köpeğin Eğlen...

Karabük’te Türk Bayrağına Saldırı: O Anl...

İşe Geç Kalma Telaşıyla Yola Atladı: İET...