28.04.2024-09:15 (Son Güncelleme:28.04.2024-09:15)

Meteoroloji’den sağanak yağış ve rüzgar uyarısı: Yurt genelinde etkili olacak

Meteoroloji’den yapılan son açıklamaya göre, Türkiye genelinde hafta içinden itibaren sağanak yağış ve fırtına etkisini gösterecek. Uzmanlar 6 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. İşte 28 Nisan 2024 hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 28 Nisan 2024 hava durumu raporuna göre önümüzdeki hafta Türkiye genelinde sağanak yağış ve rüzgar etkili olacak. Vatandaşlar, hava durumundan dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Çanakkale'nin doğu kesimleri ve Orta ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.


6 ile sarı kodlu uyarı

Ankara, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Kırıkkale ve Karabük illerinde kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi ve bu iller için "sarı" kodlu uyarı yapıldı. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemle vurgulandı.

Rüzgar ve sıcaklık

Ayrıca, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışların beklendiği belirtildi ve bu duruma karşı dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesinin beklendiği ve bu durumun olası olumsuzluklara sebep olabileceği vurgulandı.

Toz taşınımı devam edecek

Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı beklendiği, bu durumun görüş mesafesinde düşüşe, hava kalitesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtildi. Bu sebeple, bu bölgelerde dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

28 Nisan 2024 hava durumu


kursat@haber365.com.tr