05.05.2024-09:31 (Son Güncelleme:05.05.2024-09:31)

Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda ile uyarı: Türkiye genelinde gök gürültülü sağanak yağış yaşanacak

Meteoroloji’den yapılan son açıklamaya göre, Türkiye genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış yaşanması bekleniyor. İşte 5 Mayıs 2024 hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 5 Mayıs 2024 tarihli rapora göre, Türkiye genelinde hava durumu oldukça çeşitlilik gösteriyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışların en yoğun olması beklenen bölgeler ise Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğu, Erzurum'un batı çevreleri olarak belirtiliyor.

Bu durum, vatandaşların günlük aktivitelerini planlarken dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını gerektiriyor. İçinde bulunduğumuz mevsime uygun giysiler seçmek, seyahat planlarını ertelemek veya dikkatli sürüş kurallarına uymak, hava koşullarına uyum sağlamak için önemli adımlardır.


Hava sıcaklığı ve rüzgar

İç Anadolu'nun güney ve doğusunda, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında sıcaklıkların 2 ila 6 derece arasında azalması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise belirgin bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Genel olarak güney ve batı yönlerinden esecek olan rüzgarlar, Marmara'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Ancak Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğusunda yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden dolayı, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ayrıca, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklenen rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

5 Mayıs 2024 hava durumu


kursat@haber365.com.tr