26.04.2024-09:25 (Son Güncelleme:26.04.2024-17:22)

Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı: Toz taşınımı bekleniyor

Meteoroloji’den yapılan açıklamada 35 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Söz konusu illlerde toz taşınımı olacağı belirtilirken vatandaşlar sağlık problemleri, görüş mesafesinin düşmesi, çamur şeklindeki yağış gibi konulara karşı uyarıldı. İşte 26 Nisan 2024 hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 26 Nisan 2024 hava durumu raporuna göre, Marmara ve Kuzey Ege’de sıcaklıklar mevsim normallerinde, diğer kısımlarda ise mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden esen rüzgarın, kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

Toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji raporuna göre, bu durum ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına ve iç kesimlerde toz taşınımına neden olabilir. Bu sebeple vatandaşlar uyarıldı ve olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. Özellikle toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinin düşebileceği ve hava kalitesinde azalma yaşanabileceği belirtildi. Bu durumun ulaşımda aksamalara yol açabileceği ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.


35 il için sarı kod

Meteoroloji, 35 il için sarı kodlu uyarı mesajı yayımladı. İşte çöl tozu uyarısı yapılan 35 il:

Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.


26 Nisan 2024 hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25

Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Diyarbakır: Az bulutlu 30

kursat@haber365.com.tr