27.04.2024-15:25 (Son Güncelleme:27.04.2024-15:25)

Meteoroloji duyurdu: Yarın yerel kuvvetli yağış uyarısı!

İç Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Batı Karadeniz'in iç bölgelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Özellikle Ankara, Bolu, Çankırı, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Kırıkkale'nin batısında etkili olması beklenen yağışların, öğle saatlerinden sonra yoğunlaşarak yerel olarak kuvvetli seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan haberin detaylarına göre, gök gürültülü sağanak yağışlarının şiddetli olabileceği ve ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara sebep olabileceği belirtiliyor. Bu durum ise ulaşımda aksamaların yaşanabileceği ve vatandaşların bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.


Yetkililer uyarıda bulundu

Meteoroloji yetkilileri, özellikle yağışın şiddetli olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşların açık alanlardan uzak durmalarını, su birikintileri ve sellerin oluşabileceği bölgelerden uzak durmalarını, ağaç altlarına sığınmamalarını ve elektrikli aletlerden uzak durmalarını öneriyor. Bu ani ve şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek adına ilgili yerel yönetimler ve acil durum ekiplerinin de gerekli önlemleri aldığı ve vatandaşları sürekli olarak bilgilendirdiği belirtiliyor.

Öte yandan, bu tür hava olaylarının İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi gibi bölgelerde sıklıkla yaşandığı ve bu gibi durumlara karşı hazırlıklı olmanın önemli olduğu hatırlatılıyor. Bu kapsamda, hava durumu raporlarının düzenli olarak takip edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.


cerenpeksen@haber365.com