07.09.2022-13:36 (Son Güncelleme:07.09.2022-17:51)

Mersin'de korkutan orman yangın! Ekipler havadan ve karadan destek olurken, yerleşim yerleri boşaltıldı!

Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Büyükeceli Mahallesi Karadere mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.

Ekipler seferber oldu

Sabahın erken saatlerinde henüz neden çıktığı belli olmayan yangın rüzgarın etkisiyle bir anda büyüdü. Bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 3 uçak, 2 helikopter, 20'den fazla arazözlü ekip, itfaiye, jandarma, AFAD ile orman işçileri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler havadan ve karadan yangına müdahale ederken, vatandaşlar da destek olmaya başladı.

Yerleşim yerleri boşaltıldı

Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız da bölgeye gelerek müdahale çalışmalarını takip etmeye başladı. Yangının, rüzgarın etkisi ile daha fazla büyümesi ihtimaline karşı en yakın bazı yerleşim yerleri de boşaltıldı.

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, "Yangın yerleşim birimlerinin çevresinde kontrol altında alınmaya çalışılıyor" dedi.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr