23.05.2024-09:50 (Son Güncelleme:23.05.2024-17:31)

Meksika’da seçim mitinginde sahne çöktü: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Meksika’da 2 Haziran’da yapılacak olan devlet başkanlığı seçimi öncesinde adaylar arasında yer alan Jorge Alvarez Maynez’in mitingi için hazırlanan sahnedeki metal ekran halkın üzerine çöktü. Yaşanan olayda 9 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Nuevo Leon eyaletinde son mitingini gerçekleştiren Yurttaş Hareketi'nin devlet başkanı adayı Maynez, destekçilerini selamlarken sahnede büyük bir trajedi yaşandı. Şiddetli rüzgar nedeniyle dev bir metal ekran ve sahnenin çatısı katılımcıların üzerine çöktü. İlk belirlemelere göre, olayda 9 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi ise yaralandı.

Meksika’da korkunç olay

AA’da yer alan habere göre; kaza sonrası tedbiren hastaneye kaldırılan Maynez, X hesabından yaptığı açıklamada sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "İyiyim ve olayın takibini yapıyorum." dedi. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, rüzgarın etkisiyle dev metal ekranın miting alanındaki kalabalığın üzerine düştüğü görülüyor. Ekranın düşmesiyle birlikte sahnenin çatısının da çökmesi, büyük bir paniğe yol açtı.


Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, X hesabından yaptığı paylaşımda kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. Nuevo Leon Valisi Samuel Garcia ise trajik kaza sonrası yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi.

kursat@haber365.com.tr