01.10.2021-12:20 (Son Güncelleme:01.10.2021-12:41)

Mehmet Faruk Saygın Kimdir?

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinin Kaymakamı, yaptığı hareket sonucu olay konusu olmuştu. Peki, Mehmet Faruk Saygın ne iş yapıyor?

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde kaymakamlık yapan Mehmet Faruk Saygın, internete düşen bir videosu sonucu gündem oldu. Okul ziyareti yapan kaymakam Faruk Saygın, hoş geldiniz deyip elini uzatan öğretmeni azarlamasıyla tartışmaların ortasına düştü. Mehmet Faruk Saygın hakkında tüm bilinenler..

MEHMET FARUK SAYGIN KİMDİR?

Kemalpaşa ilçesinin kaymakamlığını üstlenen Saygın, 1993 yılında Bursa’da hayata gözlerini açtı. İlköğretim ve ortaöğretimini Bursa’da tamamlayan Faruk Saygın, İstanbul Üniversitesi’nde lisansa başladı. Kaymakam, 2016 yılında Siyaset Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi.

MEHME FARUK SAYGIN, 2020 YILINDA KAYMAKAMLIĞA BAŞLADI

2016 yılında üniversitede mezun olan Saygın, 2018’de 106. Dönem kaymakamı olarak Bursa Valiliğinde Mülki İdare Amirliğine girdi. 2020 yılında Konya’nın Emirgazi ilçesinde kaymakamlığa atandı. Bir yıl boyunca Emirgan Kaymakamı olarak görev yapan Saygın, 20 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Artvin’in Kemalpaşa ilçesine kaymakam olarak atandı. Saygın aynı zamanda Artvin Vali yardımcılığına atandı. Mehmet Faruk Saygın’ın yürüttüğü diğer görevler:

- Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği

- Ticaret Bakanlığı (Sarp Gümrük Müdürlüğüne İlişkin İş ve İşlemler) (Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü İş ve işlemleri)

- Dışişleri Bakanlığı (Batum Başkonsolosluğu ile ilişkiler)

- Vali tarafından verilecek diğer iş ve işlemler


ARTVİN KEMALPAŞA KAYMAKAMI MEHMET FARUK SAYGIN NEDEN TARTIŞMA KONUSU OLDU?

Artvin Kemalpaşa’nın Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulunan Kaymakam Mehmet Faruk Saygın, girdiği sınıfta kendisine hoş geldiniz deyip elini uzatan öğretmeni aşağıladı. Öğretmene “haddini bil, sınıftan çık ve dışarıda bekle” dediği iddia edilen Kaymakam, tartışmaların ortasında kendini buldu. Bu iddialar sonucu insanlar tarafından kınanan kaymakamın istifası isteniyor. Kaymakamın istifa edip etmeyeceği henüz belli değil.

GELEN TEPKİLER SONRASI KAYMAKAM TWITTER’INI KAPATTI

Sosyal medyada infial yaratan olay sonunda kaymakama çok fazla istifa ve özür tweetler’i gönderildi. Aynı zamanda Twitter beğenilerinde uygunsuz şeylere de rastlanan Mehmet Faruk Saygın, Twitter hesabını kapattı. Valilik olayı doğrularken, öğretmen ve kaymakamın henüz ilçede yeni olduklarını ve aralarında bir sorun olmadığını açıkladı. Kaymakamdan henüz bir açıklama gelmiş değil.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr