23.05.2022-16:01 (Son Güncelleme:23.05.2022-16:01)

MEB onaylı bilgisayar sertifikası nasıl alınır, nereden alınır? Bilgisayar sertifikası fiyatları ne kadar? Halk Eğitim ve İŞKUR bilgisayar sertifikası almak için gerekenler

Başta kamu kurumları olmak üzere özel sektör personel alımlarında adı sıklıkla geçen sertifikalardan birisi de MEB onaylı bilgisayar sertifikasıdır. Peki, her alanda geçerli olan MEB onaylı bilgisayar sertifikası nasıl alınır, nereden alınır? Bilgisayar sertifikası fiyatları ne kadar? İşte Halk Eğitim ve İŞKUR bilgisayar sertifikası almak için gerekli tüm bilgiler.

Teknoloji çağının gelişmesiyle birlikte birçok işlemin online olarak yapılmaktadır. Bilgisayarlar üzeriden gerçekleştirilen işlemler içinde işe girecek olan personellerin bilgisayar kullanımlarının ne derecede olduğunu görebilmek için birtakım belgeler ve sertifikalara sahip olması istenir. Bun kapsamda MEB onaylı bilgisayar sertifikası devreye girer. Bu sertifika içeriğinde temel bilgisayar kullanımıyla birlikte office programlarını eğitim dereceleri mevcuttur. Sertiika programlarını içeren kursların sonunda adaylara verilen belge ile kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörlerin personel alım ilanlarına başvuru yapmak mümkündür.

Bilgisayar sertifikaları kurs programlarında adaylara bilgisayarın kullanılmasına yönelik beceri, kabiliyet ve nitelikler gösterilir ve ilgili alanda eğitim aldıktan sonra eğitimini başarıyla tamamlaması sağlanır.


Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde halk eğitim merkezleri başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) açmış olduğu kurslar vardır. Bu kurslarda bilgisayar sertifikasına ilişkin eğitimler verilir. Bu kursları sadece halk eğitim merkezleri değil, İŞKUR İl Müdürlükleri'de sağlar.

MEB onaylı bilgisayar sertifikası nasıl alınır, nereden alınır?

MEB onaylı bilgisayar sertifikası almak için adayın önünde iki seçenek vardır. Bunlar ücretli ve ücretsiz olan sertifika programı kurslarıdır.

Bilgisayar sertifikasını ücretli olarak MEB onaylı almak için özel bir eğitim kurumunu tercih etmeniz ve bunun için de belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. İllere göre MEB onaylı bilgisayar sertifika ücretleri değişkenlik göstermekle birlikte fiyatlar 150 ile 350 TL arasında değişiyor.

MEB onaylı bilgisayar sertifikasını herhangi bir ücret ödemeden almak istiyorsanız Halk Eğitim Merkezlerine ya da İŞKUR Müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz. Bu başvuru sonrası bilgisayar kurslarının ne zaman açılacağı konusu hakkında beklemeniz ve kurs tarihini yakından takip etmeniz gerekebilir.

Diğer taraftan unutmamanız gereken en önemli husus, KPSS sınavı sonrasına başvuru yapacağınız kamu iş ilanlarında kesinlikle MEB onaylı bilgisayar sertifikası talep ediliyor. Diğer sertifikalar kamu kurumlarında kabul edilmiyor. 

elvan@haber365.com.tr