12.12.2021-11:54 (Son Güncelleme:12.12.2021-11:54)

Marketlerdeki Fahiş Fiyat Artışına Süt Üreticileri Tepki Gösterdi: Bizden 3 Liraya Alıyorlar

Son günlerin en çok konuşulan konuları fahiş fiyat artışları. Son olarak marketlerde süte zam yapılması süt üreticilerini çileden çıkarttı.

Dövizde yaşanan dalgalanmalar en çok gıda sektörünü etkiledi. Yaşanan fiyat artışları birçok ürüne yansıdı. Geçtiğimiz günlerde market raflarındaki süte gelen zam vatandaşlar arasında tartışmaya neden olurken, süt üreticileri kendileri sütün 3 liradan alındığı market raflarında ise 10 liradan satılmasına tepki gösterdi. Çatalca'da süt üreticiliği yapan Recep Karataban, "Toptancı 3 liraya topluyor, 10 lira ve üzeri insanlara acımadan satıyorlar" diyerek içinde bulundukları durumu ifade etti.

SÜT FİYATLARI DURDURULAMIYOR

Market raflarındaki zam artışı durdurulamıyor. Geçtiğimiz günlerde süte yeniden zam gelmesiyle, bir litre yağlı sütün satış fiyatı 18 TL oldu. Bu duruma tepki ise ilk olarak süt üreticilerinden geldi. Sütün litresini aylardır 3 lira 30 kuruştan sattıklarını belirten üreticiler ise artan maliyetlerden şikayetçi.

ARTAN MALİYETLER ÜRETİCİYİ ENÇOK VURUYOR

Dövizde yaşanan dalgalanmaların hayvan yemlerinin de vurduğunu bu yüzden maliyetin arttığını dile getiren, 13 büyükbaş hayvanı bulunan süt üreticisi Recep Karataba, artan maliyetin ürünede yansıdığını belirtti.


GEÇTİĞİMİZ YIL DA SÜTÜN LİTRESİ 3 LİRAYDI

Her şeyin fiyatının arttığını ancak sütün fiyatının geçen yılla aynı kaldığını dile getiren Karataban, market raflarına yansıyan fiyatlara isyan ederek, "Bir litre sütün fiyatı 3 lira ile 3.5 lira arasında değişiyor. Bazıları 3 liradan alıyor sütü bazıları ise 3.5 liraya alıyor. Yem fiyatı geçen sene 80 liraydı, şimdi 230 lira. Yem fiyatı üç misli arttı ama süt fiyatı değişmedi. Fiyatlar marketlerde ise 10 liranın üzerinde. Bu durum çok garip. 3 liradan alıyorlar. Bu durumu yetkililerin çözmesi gerekiyor. Bu durumun diğer sebeplerinden biri ulaştırma. Çünkü 3 ay önce mazot 6 liraydı, şimdi 10 lira. Toptancı bu durumu da değerlendiriyor. Geçen sene de sütün litresi 3 liraydı. Toptancı 3 liraya topluyor artık, değerlendirip 10 lira ve üzeri insanlara acımadan satıyorlar" dedi.

BOŞA ÇALIŞIYORUZ

Bir başka bölgede büyükbaş hayvan besleyen ve süt üreticiliği yapan Nurettin Arda ise, "Bugün süt fiyatı 3 lira 30 kuruş. Yem fiyatları ise geçen sene 80 liraydı, bu sene 230 lira. Boşa çalışıyoruz" dedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr