01.06.2021-14:20 (Son Güncelleme:30.04.2024-04:50)

Maltepe'de Maske Takmayan Kadın Ceza Makbuzunu Yırttı

Maltepe’de akılalmaz bir olay yaşandı. Toplu taşımada maskesini takmayan kadına yolculardan tepki gelince polisler ceza kesti. Kadın ise ceza makbuzunu yırttı

İstanbul’da koronavirüsü görmezden gelen kadın görenleri hayrete düşürdü. Maltepe ilçesinde bir kadın maske takmayınca olaylar büyüdü. Koronavirüs sürecinde alınan önlemler kapsamında toplu taşımalardaki olağan düzende değişti. Buna bağlı olarak sosyal mesafeye uygun, belirli kapasitede ve maskeli yolcular alındı. Alınan tedbirlere yönelik kontrol gerçekleştiren trafik ekipleri minibüste maske takılmadığına dair ihbar aldı. Gelen ihbar üzerine olay yerine giden ekipler kendilerini çıkan tartışmaların arasında buldu. Maltepe’de bindiği minibüsün içinde koronavirüsle mücadelede kullandığımız maskesini takmayan vatandaş Fatma Alemdağ, bunun üzerine araç içinde bulunan diğer vatandaşlar ile tartışamaya başladı. Çıkan tartışma tüm şiddetiyle sürerken seyir halinde olan minibüs, Maltepe D-100 karayolundaki trafik ekipleri tarafından yapılan kontrol noktasına girdi. O esnada polisi fark eden bazı yolcular sinirlenerek minibüsten aşağı indi.

MASKESİZ ARACA BİNEN YOLCUYU POLİSE ŞİKAYET ETTİLER

Minibüsün içinde maske takmadığı iddia edilen Fatma Alemdağ vatandaşlar tarafından polis ekiplerine şikayet edildi. Buna bağlı olarak söz konusu Fatma Alemdağ'a trafik polisleri tarafından uyarı geldi. Nefes sıkıntısı yaşadığı için maskeyi burnunun altına çektiğini söyleyen Fatma Alemdağ, ‘Ben takıyorum ama nefes alamadığım için burnumdan çıkardım. Ben de hakkımı ifade etmek istiyorum. Ben bunların ifadesi ile sıkıntı yaşayamam’ şeklinde konuşarak vatandaşlara yanıt verdi.

KADIN OLAYI KAMERALARA KAYDETTİ

Polise doğru konuşan Fatma Alemdağ diğer yandan da çıkan tartışmayı telefonuna kaydederek, ‘Bana anayasadaki kanunu gösterir misiniz, hangi maddede var. Kardeşim ben işe gidiyorum. Burada açıklamanızı yapın’ ifadelerini kullandı.

POLİSLERDEN KENDİSİNİ İŞE BIRAKMASINI İSTEDİ

Söz konusu maske takmayan Alemdağ, polis tarafından araçtan indirildiği için işe geç kaldığını söyledi. Bunun üzerine kendisinin işe götürülmesini isteyen kadın ‘Ama beni işe bırakacaksınız. Ben buraya para vermiştim’ . Polis, minibüs sürücüsünden parasını alarak kadına verdi. Ancak kadın, kendisini polis arabasıyla bırakmalarını isteyerek tartışmaya devam etti.

‘MASKENİN KORUYUCULUĞUNA DAİR BİR KANIT İSTİYORUM’

Polislere içindekileri döken Alemdağ şimdiye dek insanların maske takmadığı için öldüklerini sorarak, ‘Bir buçuk yıldır yetti artık. Bunu maske takmadığım için değil, burnuma çekmediğim için yapıyorlar. Bunun koruyuculuğuna dair bir kanıt istiyorum. Virüse yakalananlar maske takmayanlar mıydı? O kadar vaka oldu, bunlar araştırılsın bizimle paylaşılsın. Maske takmayan insanlar mı koronavirüse yakalandı? Eğer taktıkları halde yakalandıysalar ben bu paçavrayı niye ağzıma takıyorum ki. Neyden üretildiği belli olmayan, oksijen almam gerekirken karbondioksitimi tekrar soluyorum ben. Koronayla insanlar nasıl ölüyorlar’ şeklinde düşüncelerini haykırdı.

FATMA ALEMDAĞ CEZA MAKBUZUNU POLİSLERİN ÖNÜNDE YIRTTI

Kadına ceza yazılmasının ardından bir yandan da söylemlerini sürdürdü. Bunun üzerine polis ekipleri gerekli kanunu Fatma Alemdağ’a gösterdi. Kanuna aldırış etmeyen Alemdağ, yüzündeki masketi polislerin gözünün önünde tamamen çıkardı. Ekipler tarafından söz konusu Fatma Alemdağ’a 900 lira para cezası makbuzu çıkarıldı. İsyanını sürdüren ve öfkesine hakim olamayan kadın polislerin önünde makbuzu imzalamayıp ekiplerin elinden çekip yırttı. Olay yerinden maskesiz şekilde uzaklaşan kadına ikinci bir ceza daha yazıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

İstanbul'da metro inşaatında tehlikeli a...

Aydın-İzmir otobanında zincirleme kaza:...

Bayraktar’dan dünyada bir ilk! TB3 SİHA...

AK Parti, İstanbul'un yerel seçim şarkıs...

Emniyet Müdürlüğü’nden çakar ve egzoz de...

Başkan Aktaş canlı yayında açıkladı: İst...

Ege Üniversitesi'nde skandal görüntü! Ha...

Türkiye’yi grip salgını etkisi altına al...

Elon Musk’ın Hamarat Optimus robotu tişö...

Güvenlik Analisti Güçlüer’den kritik açı...

Kızılcık Şerbeti'nde final sinyalleri: B...

CHP'de yerel seçim depremi: Salonda Özgü...

İsrail güçlerinden gıda yardımı İçin top...

İzlanda'da yanardağ patlaması: Sivil kor...

Survivor'da olay yaratan görüntüler: İki...

Yaprak Dökümü'yle hafızalara kazınan ünl...

Yalı Çapkını'na falcı Fikret damga vurdu...

Bu masada yok yok: Şafak Sezer, Survivor...

Husi liderinden sert ABD Uyarısı: Hiçbir...

6 yıldır temizlenmeyen mutfağı pırıl pır...

Epstein Adası skandalı yıllar önce Kurtl...

Epstein Adasındaki dehşet de Simpsons ke...

ABD'yi sarsan fırtına! Kuzey Karolina'da...

Herkesi korkutan canlı yayın baskını! Sp...

Dünya gündeminin çok konuşulan Epstein L...

Amerika'da bir mağazada saldırıya uğramı...

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Icardi bu...

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'un adayl...

Balıkesir'de hayat felç oldu: Sağanak ya...

Ukraynalı modelden estetik terörü: Duru...