28.09.2020-12:57 (Son Güncelleme:28.09.2020-12:38)

Mahkeme, Maceracı Murat Yeni'nin İnkar Oyununu Bozdu

FETÖ'den yargılanan 'Maceracı' Murat Yeni, 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yeni'nin önce itirafçı sonra inkarcı olarak cezadan kurtulmayı planladığı öğrenildi.

FETÖ'nün kapatılan TV kanalı Samanyolu'nda 'Maceracı' adlı programı sunan Murat Yeni, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılandığı mahkemede 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yeni'nin, FETÖ'cülerin uyguladığı 'önce itirafçı ol, sonra inkar et' taktiğini uygulayarak cezadan kurtulmayı planladığı oyun, mahkemeler arasındaki yazışma ile bozuldu.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde yapılan yargılamada Murat Yeni hakkında hazırlanan mütaala sunuldu. Mütaalada Yeni'nin örgütün propaganda kanalı olan Samanyolu TV'de 11 yıl görev aldığı ve çeşitli konuşmalarda himmet parası toplamak amacıyla konuşmalar yaptığı kaydedildi.

"BANK ASYA CEMAATSE, CEMAAT BENİM"

Mütaalada Murat Yeni'nin 17/25 Aralık süreci sonrasında da himmet toplamaya devam ettiği, örgüt adına düzenlenen organizasyonlarda gelirleri artırmak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Yeni'nin ayrıca Twitter hesabında 'Bank Asya cemaatse, cemaat benim', 'Benim gönlüm Allah adına Pensilvanya'daki güzel yüreği görmek için yanacak.' gibi paylaşımlar yaptığı öğrenildi.

MAHKEME MACERACININ OYUNUNU BOZDU

FETÖ üyelerinin isimlerini vererek kendini kurtaran, sonrasında ifade verdiği kişilerle ilgili sözlerini inkar ederek örgüt üyelerini temize çıkarmayı planlayan Maceracı'nın oyununu mahkemeler arasındaki yazışma bozdu. 1 yıl 6 ay hapis ile kurtulmayı planlayan Yeni'ye, terör örgütü üyeliğinden 8 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr