23.11.2021-12:34 (Son Güncelleme:29.11.2021-15:55)

Maç Sona Erdi! Yeni Malatyaspor 0-0 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray deplasmanda Yeni Malatyaspor'a konuk oluyor.

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ


Yeni Malatyaspor : Ertaç Özbir, Semih Kaya, Wallace, Sadık Çiftpınar, Karim Hafez, Haddadi, Jospin, Mounir, Mallan, Ndong, Adem Büyük.

Galatasaray : Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Nelsson, Marcao, Patrick van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Kılınç, Ryan Babel, Mbaye Diagne, Barış Alper Yılmaz.

İKİ TAKIM ARASINDA OYNANAN KARŞILAŞMALAR

Galatasaray'ı konuk ettiği dört Süper Lig maçının birini kaybeden Yeni Malatyaspor (2G 1B), tek mağlubiyetini Ocak 2021'deki son karşılaşmada aldı (0-1).
Yeni Malatyaspor'a rakip olduğu son yedi resmi maçın beşini kazanan Galatasaray (2B), aldığı galibiyetlerde toplam 13 gol sevinci yaşadı.
Marius Sumudica yönetiminde çıktığı ilk iki Süper Lig maçını ikişer gol atarak kazanan Yeni Malatyaspor (vs Altay & Adana Demirspor), daha sonraki üç karşılaşmayı toplam altı gol yiyerek kaybetti.
Galatasaray, Süper Lig'in 13'üncü maçları itibarıyla Fatih Terim yönetiminde en fazla yenilgi aldığı (6G 3B 4M) ve en düşük gol averajında kaldığı (+2) sezonu yaşıyor
İstanbul takımlarına rakip olduğu son 11 Süper Lig maçını kazanamayan Yeni Malatyaspor (3B 8M), son beş karşılaşmadan mağlup ayrıldı.
Bu sezon ilk golü attığı Süper Lig maçlarında Galatasaray'dan (10) daha fazla puan kaybeden tek takım Kayserispor (14). Yeni Malatyaspor ise açılış golünü yediği sekiz karşılaşmadan da mağlup ayrıldı ve bu şekilde puan çıkaramayan iki ekipten biri konumunda (diğeri Çaykur Rizespor).
Bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan Yeni Malatyaspor oyuncusu konumundaki Benjamin Tetteh (11 maçta 5 gol), şimdiden 2020/21'in tamamındaki gol sayısına ulaştı (32 maçta 5 gol).
Süper Lig'de görev yaptığı son maçta Fenerbahçe filelerini havalandıran Kerem Aktürkoğlu, en üst ligde ilk kez üst üste iki karşılaşmada gol sevinci yaşamak istiyor.
Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, Süper Lig kariyerinde hiçbir rakibine Galatasaray'dan daha fazla mağlup olmadı (4; Fenerbahçe ve İstanbul Başakşehir ile eşit).

Yabancı teknik direktörlere konuk olduğu son sekiz Süper Lig maçını kaybetmeyen Fatih Terim (6G 2B), bu şekilde son mağlubiyetini Ocak 2013'te Shota Arveladze'nin çalıştırdığı Kasımpaşa'dan aldı (1-2).

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr