29.02.2020-09:00 (Son Güncelleme:12.09.2021-14:33)

Likopen Nedir, Likopen İçeren Besinler Nelerdir?

Likopen, meyvelere rengini veren karotenoit pigmentidir. Likopen, renk verici özellikte doğal bir kimyasaldır. Likopen içeren besinler hangileridir? Detaylar haberimizde…

Likopen; Domates, karpuz ve pembe greyfurt vb. kırmızı ve pembe meyvelere rengini veren karotenoit pigmentidir. Likopen, renk verici özellikte doğal bir kimyasaldır.

100 gramında en çok likopen içeren yiyecekler:

- Güneş altında kurutulmuş domates: 45.9 mg

- Domates püresi: 21,8 mg

- Guava: 5,2 mg

- Karpuz: 4.5 mg

- Taze domates: 3.0 mg

- Konserve domatesler: 2,7 mg

- Papaya: 1.8 mg

- Pembe greyfurt: 1.1 mg

- Tatlı kırmızı biber (pişmiş hali): 0,5 mg

GÜNLÜK LİKOPEN ALIMI NE KADAR OLMALI?

Günlük likopen için önerilen belirli bir günlük alım miktarı yoktur. Bazı araştırmalar, günde 8-21 mg arasında likopen alımının vücut sağlığı için faydalı olabileceğini göstermektedir. Gıdalardan doğal bir şekilde elde edilen likopeni tüketirken, her gıdada olduğu gibi aşırıya kaçmamakta fayda var.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr