26.04.2018-16:44 (Son Güncelleme:26.04.2018-16:37)

Kuzey Kore Lideri Barış Görüşmesine Yürüyerek Gidecekmiş

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kore Savaşı'ndan bu yana Güney Kore topraklarına adım atan ilk Kuzey Kore lideri olacak. Kim Jong-un sınırı yürüyerek geçecek.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile yapacağı tarihi buluşması için iki ülke arasındaki ateşkes sınırından Güney'e yürüyerek geçeceği bildirildi.

Güney Kore haber ajanslarında yer alan bilgilere göre, Güney Kore Devlet Başkanlığı Genel Sekreteri Im Jong-seok, Kim ile Moon arasındaki buluşma programının detaylarını basın toplantısı yaparak kamuoyuna duyurdu.

Zirve programının, iki ülke lideri arasında olan kişisel bağları geliştirmeye yönelik etkinliklere ve nükleer silahsızlanma gündemine odaklanacağını ifade eden Moon ve Kim'in tarihi zirve amacı ile iki ülke arasında bulunan Panmunjom ateşkes köyünde saat 09.30'da bir araya geleceğini açıkladı.

GÜNEY'E ADIM ATACAK İLK LİDER

Kim'in Panmunjom'da yapılacak olan ateşkes hududundan yürüyerek Güney'e geçeceğini ve böylece 1950-1953 yıllarındaki Kore Savaşı'ndan bu yana Güney Kore topraklarına ayak basan ilk Kuzey Kore lideri olacağını ifade etti.

İki liderin sınır çizgisinde buluşmasından sonra zirvenin yapılacağı ateşkes köyünün Güney Kore'ye ait kısmındaki Barış Evi'ne kadar birlikte kısa bir yürüyüş yapacağını ve burada Kim'i Güney Kore askerlerinden oluşan tören mangasının karşılayacağını ifade edildi. Kim'in şeref kıtasını selamlayan ilk Kuzey Kore lideri olacağının altını çizerek vurguladı.

İki liderin Barış Evi'nde gerçekleştireceği kısa bir sohbetin sonrasında saat 10.30'da resmi görüşmelere başlayacağı kaydedildi.

Olimpiyatlarda oluşan barış havasının ardından Pyongyang yönetiminden diyaloğun sürdürülmesi yönünde hızlı ve önemli hamleler gelmişti. Olimpiyatlar sonrası bir araya gelen siyasi heyetler, iki ülke liderleri arasında 27 Nisan'da zirve buluşması gerçekleştirilmesi yönünde karar almıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr