16.01.2020-08:56 (Son Güncelleme:16.01.2020-08:45)

Kurumuş Topuklara Etkili Çözüm

Özellikle soğuk kış günlerinde kuruyup çatlayan topukları nemlendirmek hep unutulup atlanan bir durum oluyor. Oysa ki evde hazırlayacağınız ayak peelingi ile ölü cilt hücrelerini temizleme ve cildi nemlendirmek oldukça kolay. İşte, kurumuş topuklar için nemlendirici peeling…

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu peelingle, acı veren ve görüntü itibariyle kötü görünen kuru topukların önüne geçebilirsiniz.

KURU TOPUKLAR İÇİN PEELİNG

Kuru topukları nemlendirmek için, mısır ununu küçük bir karıştırma kabının içerisine alın, ardından avokado yağını yavaşça ekleyin. Malzemeleri yağa dökerken tahta kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın. Daha sonra bir yemek kaşığı balı mikrodalgada pişirilebilir bir kaba koyun ve 10 saniye boyunca ısıtın. Mısır unu ve avokado yağını balın içine dökün ve malzemeleri yavaşça karıştırın. Karışımı streç film ile örtün ve kullanılana kadar buzdolabında saklayın. Ayakları yaklaşık beş dakika boyunca ılık suda bekletin, sonra karışım ile ayaklarınıza sürerek masaj yapın. Yaklaşık 10 ila 15 dakika boyunca ayağınızda tutun, daha sonra karışımı temizlemek için pomza taşı kullanın; bu ölü cilt hücrelerini temizlemeye yardımcı olur. En iyi sonuç için bu tedaviyi günlük olarak kuru topuklarınıza uygulayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr