23.10.2021-09:04 (Son Güncelleme:29.04.2024-18:40)

Kripto Para Dolandırıcılığından 18 Kişi Gözaltına Alındı, 2 Kişi Tutuklandı

Kripto para üzerinden 450 milyon liralık dolandırıcılık yapan 18 kişi gözaltına alındı. Trabzon’un merkezinde yapılan baskında ise 2 kişi tutuklandı.

Trabzon merkez olmak üzere 12 ilde düzenlenen baskınlarda; 450 milyon TL’lik kripto para dolandırıcılığı yapan 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 2’si tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerin Kovid testlerinin pozitif çıkması nedeniyle karantinaya alındı.

KRİPTO PARA SAHTECİLİĞİNDE 12 İLDE 18 GÖZALTI

Dolandırıcılık suçu ilendiği iddiası ile Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, polis ekipleri Trabzon merkezli birçok yerde baskın düzenli. Yapılan eş zamanlı baskınlarda sahtecilikten 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 14’ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 2’si tutulandı. Ankara merkezli danışmanlık şirketine düzenli gelen müşteri şikayetleri üzerine, harekete geçen ekipler kripto para sahteciliği yapan çeteyi çökertti.

TRABZON’DA YAKLAŞIK 450 MİLYON LİRALIK DOLANDIRICILIK

Gelen müşteri şikayetleri üzerine sıkı takipte olan polis ekipleri, Trabzon merkezli 12 ilçede düzenledikleri eş zamanlı baskınla, kripto para dolandırıcılığı yapan ekibi suçüstü yakaladı. 4 aydır takip edilen B.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı, babası Z.Ş.’nin ise kurucusu olduğu şirket aracılığıyla, başvuru yapan müşterilerin parasını alıp mağdur ettiği belirlendi. Gelen şikayetlerin üzerine müşterilerinin parasını kripto para, borsa ve yabancı yatırım fonlarında kullanıp yüzde 15 ile yüzde 20 arasında kar payı verme vaadiyle alan şirketin yaklaşık olarak 450 milyon lira para topladığı belirtildi. Gelen şikayetler üzerine dolandırıcı ekip gözaltına alındı.

BABA KIZ ŞİRKET KURUP DOLANDIRICILIK YAPIYORLAR

Polis ekipleri tarafından 12 ilçede düzenlene eş zamanlı operasyonlarda, kripto para şirketinin sahibi ve aynı zamanda B.Ş.’nin babası olan Z.Ş., Trabzon temsilcisi oldukları iddia edilen S.Ö. ile E.Y., İstanbul temsilcisi iddiasıyla A.B., Ankara temsilcisi iddiasıyla Ç.E., İzmir temsilcisi iddiasıyla C.U., Gaziantep temsilcisi iddiasıyla B.K., Kocaeli temsilcisi iddiasıyla M.A., Çorlu temsilcisi iddiasıyla M.Ç., şirketin bilgisayar uzmanı M.A., bir oyun şirketinin sahibi olduğu öğrenilen Ç.C., bir inşaat şirketinin sahibi olduğu öğrenilen C.K., bir cep telefonu operatörü şirketinde Müşteri İlişkileri Yöneticisi olarak çalışan D.K., özel harekat polisi oldukları öğrenilen R.C.D. ve A.D. ile O.Y. ve Y.M. polis ekipleri tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

DOLANDIRICILAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Yapılan operasyon sonrası gözaltına alınan dolandırıcıların 14’ü adli kontrol şartıyla gözaltına alınırken, 2 kişi tutuklandı. Tutuklananların Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması sonrası, iki kişi karantinaya alındı.

KRİPTO DOLANDIRICILIĞINDA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcılık, şüphelilerden B.Ş., Z.Ş., S.Ö., E.Y., R.C.D., A.D., A.B. ve Ç.E. hakkında TCK’ nin 158/1-h kapsamında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklama talebinde bulunarak nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme, şirketin kurucusu Z.Ş. ile şirketin yönetim kurulu başkanı olan kızı B.Ş.’yi tutuklayarak Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderdi. Diğer 6 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar vererek serbest bıraktı. Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Valilik Makam Aracındaki Türk Bayrağını...

Esed Rejimi İdlib'e Kara Saldırısı Başla...

İsrail Polisi Mescid-i Aksaya Saldırdı

Rusya'da Bir Baba Bebeğini Kara Bırakıp...

Freni Patlayan Vinç 4 Otomobili Böyle Bi...

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Öğrencile...

Samsun'un Plastik Fabrikasında Yangın! M...

Sultanbeyli'de Bir Horoz Kendisine Taş A...

Mehmet Tevfik Göksu'dan Cemevi Açıklamas...

Metin Özkan, İmamoğlu Hakkında Çarpıcı A...

Şaban Sevinç'ten Şaşırtan İfade: Demirta...

Cemal Enginyurt'tan Yürek Yakan Sözler

3 Yaşındaki Oğlunu X-Ray Cihazına Koydu

Kadın Askerlerin, Kim Jong-un İçin Yaptı...

Nissan Eski CEO'su Carlos Ghosn'un Kaçı...

AA Genel Müdür Kazancı, Mısır Basınına S...

Çavuşoğlu Kanal İstanbul'a Nasıl Bakıyor

Mevlüt Çavuşoğlu: Emperyalizme Karşıyız

Mevlüt Çavuşoğlu FETÖ İle Mücadele Konus...

Çavuşoğlu: Anadolu Ajansı Konusunu Yakın...

Çavuşoğlu'ndan Libya Açıklaması

Otizmli İlkokul Öğrencisinin Hayatını Sı...

Çavuşoğlu: Amerika - İran Gerginliğinin...

Trump Süleymaniye Küfretti

İran Hava Kuvvetleri Komutanı Hacızade'd...

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul Çıkışı

Suriye Rejimi İdlib'i Yine Hedef Aldı