30.09.2022-10:13 (Son Güncelleme:30.09.2022-16:12)

KPSS soruşturmasında kritik açıklama: Ön incelemeyi başlattık ve sonuçlandırdık

Geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştirilen KPSS lisans oturumlarının çalınan sorularıyla ilgili kritik bir gelişme yaşandı. YÖK Başkanı Erol Özvar, devam eden KPSS soruşturması ile ilgili yaptığı açıklamada ‘’Ön incelemeyi başlattık ve sonuçlandırdık’’ ifadelerini kullandı.

Temmuz ayının sonunda gerçekleştirilen KPSS lisans oturumlarından Genel Yetenek Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarının sorularının bir yayınevinin deneme sınavlarında çıkan sorularla birebir aynı olması sonrasında ÖSYM tarafından verilen karar ile KPSS ileri bir tarihe ertelenmiş ve sınav ile ilgili bir soruşturma başlatılmıştı. YÖK Başkanı Erol Özvar, devam eden KPSS soruşturması ile ilgili yaptığı açıklamada ‘’Ön incelemeyi başlattık ve sonuçlandırdık’’ ifadelerini kullandı.


Ön incelemeyi başlattık ve sonuçlandırdık

KPSS soruşturması hakkındaki son durum ile ilgili konuşan YÖK Başkanı Özvar, "Ön incelemeyi başlattık ve sonuçlandırdık. Bugün, genel kurulda bu KPSS inceleme raporu değerlendirilecek ve neticesi hakkında gerekli işlemler tesis edilecek. Sonuçlandığı ifade etmem mümkün şu anda" diye konuştu.

kursat@haber365.com.tr