09.04.2022-10:59 (Son Güncelleme:09.04.2022-10:59)

Koronaya yakalanma korkusundan 98 test yaptıran adam 7 doz aşı oldu!

Amasya'da esnaflık yapan Kaşif Sevinç isimli bir adam pandeminin başladığı günden bu yana koronaya yakalanma korkusu yaşadı ve 98 kez Kovid testi yaptırdı. 7 doz korona aşısı olan Kaşif Sevinç, bazen günde 3 ayrı yerde test taptırdığını söyledi.

2020 yılı başlarında başlayan ve tüm dünyayı etkileyen koronavirüs pandemisi milyonlarca insanın ölmesine neden oldu. Koronavirüse yakalanma korkusu herkeste farklı endişeler ortaya çıkarmaya başlarken bu korkuya kapılanlardan bir tanesinde Amasya esnaflarından Kaşif Sevinç oldu. Pandeminin ilk gününden itibaren üst düzey koru içine giren 62 yaşındaki Kaşif Sevinç, 'acaba korona mıyım' endişesi nedeniyle bu güne kadar toplam 98 defa kere Kovid testi oldu.

7 doz aşı!

Bazı günlerde kendinde çok fazla şüphe duyan Kaşif Sevinç, aynı gün 3 ayrı yere test verdiğini söyledi. Ayda ortalama 4 kez PCR testi veren Kaşif Sevinç, her test sonucunu da negatif olarak aldığını söyledi. Koronaya yakalanmaktan çok fazla korktuğunu bu salgın sürecinin psikolojisini etkilediğini belirten Sevinç, aşı uygulamaları başladıktan sonra da 7 doz da koronavirüs aşısı olduğunu açıkladı. Bir süredir KOAH hastası olan ve ayrıca panik atak olmasında dolayı da her şeyden tedirgin olmak zorunda kaldığını belirten Kaşif Sevinç, bir günde Samsun’da, Çorum’da ve Merzifon’da test verdiğini anlattı.


Pandemi başladığı günden itibaren evine çocuklarını ve torunlarını almadığını, kimseye yaklaşmadığını, iş yerine ve ofisine kimseyi kabul etmediğini belirten Kaşif Sevinç, yanımda çalışan işçilerin çayını bile içmediğini eşimden başka kimsenin de yemeğini yemediğini söyledi.

"Böyle bir şeyi ilk defa gördüm"

Kaşif Sevinç'in tedavisini yürüten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, hastasının bu 98 defa test yaptırdığı bilgisini aldıktan sonra çok şaşırdığını belirterek KOAH hastası olan Sevinç'in koronaya yakalanan KOAH'lıların hastalığı çok ağır geçirdiğini bildiği için bu denli bir anksiyetesini yaşadığını söyledi.

Bu güne kadar binlerce hastanın tedavisini üstlendiğini fakat Kaşif Sevinç kadar panik olan bir hastasına rastlamadığını söyleyen Prof. Dr. Şevket Özkahya, kronik akciğer hastalığında bile öksürüğü hafif değişmiş olsa bile hastaneye gittiğini öğrendiğini anlattı. Kaşif Sevin'in maske ve mesafe kurallarına çok fazla riayet ettiği için de kendisini çok iyi koruduğunu anlatan doktor, konuşmasının devamında 'Pandemi Kaşif Bey için bitti sayılır.' ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr