15.09.2020-17:25 (Son Güncelleme:15.09.2020-17:22)

Koronavirüse Karşı Müzikte Yeni Çözüm

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, kültür sanat etkinliklerini de etkiliyor. Her ülkede olduğu gibi Almanya'da da pandemi sebebiyle çok sayıda kültürel etkinlik düzenlenemiyor. Ancak ilginç bir çözüm geliştirdiler...

Pandemi nedeniyle çok sayıda kültürel etkinliğin iptal edildiği ya da ertelendiği tüm dünyada, Almanya da bu konudan nasibini alıyor. Ancak geliştirilen ilginç çözümle, kentlilere güzel bir jest yapıldı.
Dresden Senfoni Orkestrası, konser düzenledi. Konseri diğerlerinden ilginç kılansa, çatıda gerçekleşmesiydi. Orkestradan 33 müzisyen, çatıda sosyal mesafeli konser düzenledi. Müzisyenler, Alman besteci Markus Lehmann-Horn'un 'Himmel uber Prohils eserini seslendirdi.

Alışılmadık bu konser formatı, kentlilerin de ilgisini çekti. Civar binalardaki balkon ve pencereleri dolduranların yanı sıra meydana güvenli sosyal mesafe kuralı gözetilerek konulan sandalyelerde oturan müzikseverlerin uzun bir aranın ardından ilk kez canlı bir performansın tadını çıkarmasına olanak sağlandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr