23.09.2021-17:01 (Son Güncelleme:23.09.2021-17:01)

Koronavirüs Aşısı Olmasına İzin Vermeyen Babasına Dava Açtı: Kazandı!

Gelen son dakika haberine göre Hollanda’da yaşayan bir çocuk Koronavirüs aşısı olmasına engel olan babasına dava açtı. Mahkeme sonuçlandı ve çocuk davayı kazandı.

Koronavirüs ile ilgili her gün farklı bir haber gündemimize geliyor. Çoğu insan aşının bulunmasında dolayı son derece mutluyken bir kısmı ise aşı konusunda tereddüt gösteriyor. Konu ile ilgili Hollanda’da çok dikkat çekici bir olay yaşandı. Hollandalı çocuk aşı olmasına izin vermeyen babasına açtığı davayı kazandı

HOLLANDA’ BİR ÇOCUK AŞI OLMASINA İZİN VERMEDİĞİ İÇİN BABASINI DAVA ETTİ

Hollanda'nın Groningen şehrinde yaşayan 12 yaşındaki bir çocuk Koronavirüs aşısı olmak istedi. Fakat babası aşı olmasına izin vermedi. Bunun üzerine 12 yaşındaki çocuk mahkemeye başvurarak babasına dava açtı. Hollanda'nın kuzeyindeki Groningen Mahkemesi bugün davayı karara bağladı. Hollandalı çocuk aşı olmasına izin vermeyen babasına karşı açtığı davayı kazandı. Dava tutanağına göre İsmi kararda belirtilmeyen ve anne babası ayrı olan 2009 doğumlu çocuğun akciğer kanseri olan anneannesiyle daha güvenli görüşebilmek için aşı olmak istediği bilgisi dikkat çekti.

MAHKEME KARARINI VERDİ: ÇOCUK AŞILANACAK

Groningen Mahkemesi ise Koronavirüs aşısının faydasını gözetilerek, karara temyiz yolunda itiraz edilmesi durumunda dahi çocuğun aşılanabileceği değerlendirmesinde bulundu. Hollanda’da 12 yaşını geçmiş olan çocuklar ancak anne ve babasının ortak izin vermesiyle ile aşılanabiliyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr