22.05.2024-12:16 (Son Güncelleme:22.05.2024-15:48)

Koç Holding'den Yapı ve Kredi Bankası AŞ'deki pay satışı iddialarına yanıt

Koç Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamayla, basın-yayın organlarında yer alan Yapı ve Kredi Bankası AŞ'deki payların satışıyla ilgili haberlere yanıt verdi.

KOÇ Holding, şirketin, pay satış iddialarına ilişkin olarak, henüz kamuya açıklanacak nitelikte bir gelişme olmadığını bildirdi. >Açıklamada, özellikle son günlerde medyada dolaşan, Koç Holding'in Yapı ve Kredi Bankası AŞ'deki sahip olduğu payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair haberlere vurgu yapıldı. Ancak, Koç Holding'in bu haberlere yönelik net bir açıklama yapmadan önce henüz kamuya açıklama yapılacak nitelikte bir gelişme olmadığını hatırlattı.

Koç'tan paylaşım geldi

Daha önceki bir duyuruda da belirtildiği üzere, şirketin söz konusu pay satışıyla ilgili ön görüşmelerin devam ettiği, ancak Sermaye Piyasası Kurulu'nun özel durumlar tebliği kapsamında resmi bir açıklamanın gerektiği vurgulanarak, şu açıklama paylaşıldı:

"Söz konusu haberlerde işlemin detaylarına ilişkin olarak verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili somut gelişme olması halinde ilgili düzenlemeler uyarınca yatırımcılarımız ile paylaşılacak olup, şirketimiz tarafından yapılan açıklamalar dışındaki bilgilere itibar edilmemesini önemle hatırlatırız. Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz."

Koç Holding'in bu açıklaması, şirketin mali durumu ve gelecekteki stratejileri hakkında kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğunu bir kez daha vurguluyor. Şirketin hissedarları ve kamuoyu, herhangi bir gelişme olduğunda resmi açıklamalara itibar etmeye devam etmelidir.

Bu açıklama, Koç Holding'in şeffaflık ilkesi ve mali piyasalardaki güvenilirliği konusundaki taahhüdünü yansıtırken, şirketin gelecekteki adımlarıyla ilgili kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmeyi amaçlıyor.

cerenpeksen@haber365.com