07.07.2021-10:10 (Son Güncelleme:07.07.2021-10:34)

KOBİ’lere Faizsiz Destek; Mikroya 30 bin, Küçük İşletmeye 75 Bin TL

Pandemiden etkilenen işletmelere yönelik Hızlı Destek Programı’na başvuru için son 3 gün kaldı. KOBİ'lere sağlanacak olan faizsiz destek ücreti işte şöyle olacak...

Mikro ölçekli işletmelere 30 bin, küçük işletmelere 75 bin liraya kadar faizsiz destek sağlanacağı bildirildi. >Hükümet, pandemiden etkilenen küçük işletmelere ve teknoloji tabanlı girişimlere desteğini hız kesmeden artırarak devam ettiriyor.

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 9 TEMMUZ!

KOSGEB'in Hızlı Destek Programı'nın ikinci etabı için son 3 güne girildi. Destek için başvurular 9 Temmuz'da sona erecek. Mikro ve küçük işletmeler ile 2017 ve sonrasında kurulmuş imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektöründeki yenilikçi genç işletmelere 'Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı' kapsamında sermaye desteği sağlanacak.

ÖDEMELER 3 TAKSİTLE YAPILACAK!

Ödemeler 3 taksitte yapılacak. Her ödeme öncesinde, resmi kayıtlardan işletmenin aktif olduğu ve istihdamını Mart 2020'deki seviyede muhafaza ediyor olduğu kontrol edilecek. İşletmelere verilecek geri ödemeli desteğin üst limiti; mikro işletmeler için aylık 10 bin lira olmak üzere 3 ay karşılığında toplam azami 30 bin, küçük işletmeler için de aylık 25 bin lira olmak üzere 3 ay karşılığında toplam azami 75 bin lira olarak belirlendi. İşletmeler, bu destek programından faizsiz, geri ödemeli ve teminatsız yararlanacak. Yenilikçi genç işletmelere 25 bin liraya kadar ilave destek verilecek.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK!

Desteğin geri ödeme süreci, 2024'te başlayacak ve 2025'in sonuna kadar devam edecek. Geri ödeme, 4'er aylık 6 eşit taksitte yapılacak. Başvuru ve uygunluk kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler, e-Devlet üzerinden çevrim içi başvuruda bulunabilecek.

GERİ ÖDEME TARİHİ 2024'TE

MİKRO işletmelere 3 ay 30 bin liraya kadar, küçük işletmelere de yine 3 ay 75 bin liraya kadar destek sağlanacak.

İŞLETMELER, bu destek programından faizsiz, geri ödemeli ve teminatsız yararlanacak.

DESTEĞİN geri ödemesi 2024'te başlayacak.

GERİ ödeme, 4'er aylık 6 eşit taksitte yapılacak.

İŞLETMELER e-Devlet üzerinden çevrim içi başvuruda bulunabilecek.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr