27.07.2022-14:23 (Son Güncelleme:27.07.2022-15:03)

Kıyafette ütü yanığı nasıl geçer? Sevdiğiniz kıyafetleri kurtaracak 3 pratik yöntem

Ütü yaparken bir anlık dalgınlık sonucu oluşan yanık izi herkesin canını sıkan bir durumdur. Ütü esnasında oluşan yanığa anında uygulama yapılması gerekmektedir. Böyle durumlarda kıyafetlerinizi kurtaracak üç basit yöntemi sizler için araştırdık...

Ütü yanığı birçok kişinin korkulu rüyasıdır. Yanık izine kısa sürede yapılan müdahale sonucunda kıyafetleri kurtarmak mümkündür. İşte ütü yanığının üç basit çözümü...

Oksijenli su

Ütüden yanan bölgeyi bir miktar oksijenli suda yarım saat bekletin. Sonra kıyafetinizi çamaşır makinesine atarak yıkayın. Yıkanan kıyafetinizdeki yanık lekesinin gittiğini göreceksiniz.

Sirkeli su

Ütü yanığı olan bölgeyi sirkeli su ile ıslattığınız bez ile iyice ovalayın. Sonrasında ister makineye atarak isterseniz de elinizde yıkayın. Bu işlem sonucunda ne ütü yanığı ne de sirke kokusu kalmayacaktır.

Patates dilimi

Ütü yanıklarının en etkili çözümlerinden biri de patates dilimleridir. Patatesin içinde bulunan nişasta miktarı lekeleri gidermeyi sağlar. Kıyafetlerinizdeki ütü yanıklarını patates ile sildiğinizde yanık izinin kaybolduğunu göreceksiniz.

esmagulk@haber365.com.tr