07.03.2021-16:33 (Son Güncelleme:07.03.2021-16:33)

Kırmızı Ruj Sürme Rehberi

Kırmızı rujlar arasında en çarpıcı olan renklerden biridir. Klasik makyaj görünümünün de değişmeyenidir. Ama gündelik yaşamda kırmızı sürmek bazen kadınları korkutur. Pürüzsüz kırmızı ruj sürmek için öneriler... Kırmızı ruj sürme yöntemleri nelerdir?

KADİFE KIRMIZI RUJLAR YARDIMCI OLABİLİR

Kırmızırujlar, özellikle bir de mat bitişlilerse kuru, çatlamış, pul pul olmuş dudakları daha çok belli ediyor. Bu yüzden bakımlı dudaklar, bu tonları uygulamanın en temel noktası. Dudaklarınızdaki ölü deriden şikayetçiyseniz bir scrub ile bakım rutininize başlayın.

DAHA NEMLİ RUJLAR TERCİH EDİN

Scrub'dan sonraki bakım aşamanız ise nemlendirici. Bu noktada klasik bir lip balm iş görecektir. Makyaja başlamak için daha çok vaktiniz varsa veya dudklarınız SOS veriyorsa bir bakım maskesi de uygulayabilirsiniz. Ama ruj sürmenize dakikalar kaldıysa aşırı yağlı bir sonuç bırakmayan, kolay emilen balmlar tercih edin.

DUDAK KALEMİNDEN DESTEK ALIN

Kırmızı rujların vazgeçilmez müttefiklerinden biri dudak kalemleri. Tercihinize göre rujunuzla renge renk ya da bir ton koyu bir liner ile dudak çerçevenizi belirleyin. Bu aşamada çizgiyi bir tık daha dışardan uygulayarak dudaklarınzı daha dolgun gösterebilirsiniz. Kalemle dudaklarınızı doldurarak hem daha kalıcı hem de daha yoğun bir sonuç elde edebilirsiniz.

ŞEFFAF (PARLATICI) KULLANIN

Dudak kalemleri size göre değilse ve makyajınızı ağır gösterdiğini düşünüyorsanız transparan formüllü bir liner edinmenizde fayda var. Özellikle dudak çevresinde kırışıklıklara sahipseniz ya da daha parlak bitişli rujlar tercih ediyorsanız bu ürün rujun akma yapıp çizgilere dolmasını engelliyor.

KESKİN HATLAR

Kalem sürerken ya da rujunuzu uygularken eliniz titrediyse korkmayın. Sınırdan çıkan çizgileri netleştirmek çok kolay. Düz uçlu, sentetik bir fırça ucuna alacağınız kapatıcı ile dudak çevresinden keskin hareketlerle geçin. Sonra kapatıcıyı serçe parmağınız veya bir kulak temizleme pamuğu yardımıyla dikkatlice cildinize yedirin.

BUĞULU BİR GEÇİŞ

Kırmızı rujların keskin kontrastından hoşlanmıyorsanız ya da daha az baskın bir görünüm tercih ediyorsanız ombre geçiş uygulayabilirsiniz. Dudak ortasına yoğunlaştırdığınız tonu kubbe uçlu bir harmanlama fırçasıyla dudak çizgisine doğru yayarak buğulu bir görünüm elde edin.

DAHA KALICI KIRMIZI RUJ FORMÜLÜ

Kırmızı rujların en büyük sorunu çıktıklarında ya da dağıldıklarında hemen kendilerini belli etmeleri. Yani bu tonlar size nude rujlar kadar size tanımıyor. Daha kalıcı bir ruj için iki kat uygulama arasına ince bir tabaka transparan pudra ekleyin. Likit mat ruj kullanıyorsanız gün içinde parça parça çıkan dudak makyajınıza dikkat edin.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr