08.02.2019-13:41 (Son Güncelleme:08.02.2019-13:35)

Kimler Spiral Taktıramaz?

En yaygın doğum kontrol yöntemlerinden biri spiraldir. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, spiral konusunda bazı açıklamalarda bulundu.

En yaygın doğum kontrol yöntemlerinden biri spiraldir. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, spiral konusunda bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Spiral Nedir?

Spiral; yumurtaların rahim içine yerleşmesini ve sperm ile döllense bile rahmin içindeki uygun koşulları bozarak döllenmiş yumurtanın buraya yerleşmesini engelleyen bir doğum kontrol yöntemidir. Yaklaşık 2-3 santimetre uzunluğunda olan spiral, T şeklinde olup metal veya plastikten üretilir. Hamileliğin oluşmasını engelleyen ise spirali saran bakır tellerdir. Spiraller rahim ağzının geçirgenliğini azaltırken, onu saran bakır teller o bölgeye ulaşan spermleri etkisiz hale getirir.

Kimler Spiral Taktıramaz?

- Rahim anomalisi olan kişilerin,

- Bakır alerjisi olanların,

- Meme kanseri olan kişilerin,

- Genitalenfeksiyonu olan kişilerin spiral kullanımı doğru kabul edilmez.

Ne Kadar Süre Kullanılır?

Spirallerin ömrü eğer bakır olan tercih edilmişse 10 yıl, hormonlu ise 3 yıl kadardır. Spiral taktırdıktan sonra takibini yapmak oldukça önemlidir. 6 ile 1 yıl arasında düzenli olarak mutlaka muayene olunmalıdır.



Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr