15.05.2019-11:02 (Son Güncelleme:15.05.2019-10:48)

Kilis Mutfağının Leziz Tatlısı Cennet Çamuru Tarifi

Bazılarınızın adını ilk kez duyduğu bu enfes tatlı nasıl yapılır? Cennet çamuru denilen bu tatlının malzemeleri nelerdir? Kilis mutfağının enfes lezzeti cennet çamuru tatlı isteğinizi bastıracak harika bir tercih. Denemek isteyeceğiniz bu tarifin detaylarını paylaştık.

Sofralarınızda Kilis mutfağının enfes lezzetine yer var mı? Farklı bir lezzet arayanlar için enfes bir öneri olacak bu tarife sizler de bayılacaksınız. Künefeyle karıştırılan tat yapılış ve lezzet olarak ondan çok farklı. Kadayıf, şerbet ve bol fıstıkla tavada ağır usul pişen bu şahane tarifin nasıl yapıldığını siz de merak ediyorsanız gelin hep birlikte öğrenelim. Cennet çamuru nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tüm malzemeleri ve hazırlanışı ile cennet çamuru tarifi.

MALZEMELER:

300 gram kadayıf, 4 yemek kaşığı tereyağı, 100 gram toz antep fıstığı

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker, 1 su bardağı su, 3-4 damla limon

HAZIRLANIŞI:

Şerbet malzemelerini bir tencereye koyun ve 30 dakika kaynatıp ocaktan indirin. Oda sıcaklığında ılımasını bekleyin. Kadayıfları şehriye ebatlarında parçalayın ve tereyağı ile renk almayacak şekilde orta ateşte kavurun. İçerisine fıstığın 3/4ünü ekleyip kavurmayı sürdürün. Isınan ve hafif kavrulan karışıma usul usul şerbeti ekleyip karıştırın. Tüm şerbeti çekip kıvam aldığında tatlı da servise hazırdır. Üzerine kaymak ve kalan fıstığı ekleyip ikram edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr