13.05.2022-14:58 (Son Güncelleme:13.05.2022-15:24)

Kılıçdaroğlu İmamoğlu'na resmen rest çekti! ''Dönem sonuna kadar görevlerini sürdürmeliler''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun resmen bir kez daha önünü kesti. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun Karadeniz turu sonrasında net konuştu. İşte haberin detayları...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''cumhurbaşkanı adaylığı" konusunda Ekrem İmamoğlu'na net mesaj gönderdi. Kılıçdarğlu, "Belediye başkanlarımızın işlerine kilitlenmeleri gerekiyor. Seçildikleri dönemin sonuna kadar görevlerini sürdürmeliler. Halka verdikleri taahhütleri yerine getirmeleri gerekir" şeklinde ifade etti. Gazeteci Fikret Bila'nın sorularına yanıt veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun yapmış olduğu Karadeniz turuna yönelik ilk kez değerlendirmede bulundu ve şunları dile getirdi: ''Ekrem Bey, İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanı. Dolayısıyla popüler bir isim. Gezinin yankılanması bu açıdan da doğal. Ekrem Bey'in Karadeniz'de gördüğü ilgiden çok memnun oldum.'' dedi. 6'lı masa olarak da cumhurbaşkanı adaylarının taşıması gereken özellikleri belirlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Adayı 6 lider birlikte belirleyecekler. 6 lider de bu adayın arkasında olacak. Bu konuda bir değişiklik yok. CHP'nin belediye başkanlarına gelince. Belediye başkanlarımızın işlerine kilitlenmeleri gerekiyor.'' diye söyledi.

''Dönem sonuna kadar görevlerini sürdürmeliler''

''Seçildikleri dönemin sonuna kadar görevlerini sürdürmeliler. Halka verdikleri taahhütleri yerine getirmeleri gerekir.'' şeklinde konuştu.


husnagguven@gmail.com