Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?
Hafif bir tatlı olan kıbrıs tatlısının hazırlanması için gereken malzemeler şunlardır:
Kıbrıs tatlısı malzemeleri
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
Kıbrıs tatlısı şerbeti malzemeleri
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 damla limon
Kıbrıs tatlısı krema malzemeleri
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı toz şeker
- 200 gram krema
Kıbrıs tatlısının hazırlanmasından evvel ilk olarak şerbetinin hazırlanması gerekiyor. Şerbet için öncelikle 2 su bardağı toz şeker tencereye dökülür. Sonrasında ise 2 su bardağı su eklenir. Ardından da kısık ateşte karışımın karışmasının ardından 2 veya 3 damla kadar limon eklenir.
Kıbrıs tatlısının alt keki için ilk olarak 3 adet yumurta bir kabın içerisine kırılarak karıştırılır. Karışıma sıvı yağ eklenmesinin ardından çırpma işlemine devam edilir. Ardından da sırasıyla Hindistan cevizi, galeta unu, vanilya ve kabartma tozu karışıma ilave edilir. Karışımın yeterince karıştırılmasının ardından bir kaba konularak 200 derecelik fırına yerleştirilir. Pişen kekin soğumasının ardından önceden hazırlanan şerbet üzerine dökülür.
Kıbrıs tatlısının kreması için nişasta, süt, un, vanilya ve şeker bir tencere içerisinde karıştırılarak pişirilir. Krema kıvamını alan karışım daha soğumaya bırakılır. Sonrasında ise kıbrıs tatlısının kekinin üzerine dökülen kremanın üzerine isteğe göre Hindistan cevizi, nar, fındık v