05.06.2021-12:29 (Son Güncelleme:19.03.2024-06:50)

Kato Dağı'nda Silah Sesleri Yerini Cıvıl Cıvıl Çocuk Seslerine Bıraktı

35 yıl sonra eli kanlı teröristlerde temizlenen Kato Dağı'nda çocuklar kar sularından beslenen Habur Çayında yüzmenin keyfini sürüyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 35 yıldır terör ile mücadele ediyordu. Kahraman Türk Askeri sayesinde eli kanlı PKK'lılardan temizlenen Beytüşşebap, hem görüntüsüyle hem de doğasıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Geçtiğimiz günlerde sıcak aylarında gelmiş olması ile beraber 2 bin 900 rakımlı Kato Dağı yeşile büründü ve görenleri kendine hayran bıraktı bırakmaya devam ediyor.

ŞİMDİ GÖÇENLER AKIN AKIN GELİYOR

Hatta AK Parti İl Başkanı açıklama yapmıştı. "Öncelikle burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Daha önce güvenli olmayan bir bölgeydi. Şimdi gördüğünüz gibi Kato Dağının zirvesindeyiz. El değmemiş gizli cennet. Güzel ilçemiz Beytüşşebap emsalsiz bir yerdir. Burada rahatlıkla gezebiliyoruz herhangi bir endişe duymadan. Sivil insanlar için güvenlik önemliydi. Son yıllarda AK Parti ile beraber güvenlik sorunu kalmadı. Terörü bitirme noktasına getirdik. Tarım, hayvancılık, arıcılık terör nedeniyle yapılamadı. Şimdi göçerler akın akın geliyor" şeklinde konuşmuştu.

KEYFİNİ ÇOCUKLAR SÜRÜYOR

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı olan Başaran köyünde yaşamakta olan onlarca çocuk kar sularından beslenen Habur Çayında yüzmenin keyfini sürüyor.

Yaz aylarında sıcak havaların da gelmesiyle birlikte Habur Çayında yüzmeye çalışan çocuklar buz gibi kar sularında gün boyu kahkaha atarak eğleniyor.

İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan turistlik köyleri anımsatan köy muhteşem doğası ve suyu ile de görenleri kendine hayran bırakıyor. Öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar suda yüzen çocukların mutluluğu gözlerinden, seslerinden duyuluyor görülüyor.

Şırnak’ta terörden temizlenen Kahraman Mehmetçik'in tarih yazdığı ilçede kar sularından beslenen Kato Dağı eteklerindeki Habur Çayının etrafında silah sesleri yerini çocuk seslerine bıraktı.

Volkan Gökçe adlı çocuk serinlemek için Habur Çayına geldiklerini ifade etti. Gökçe, ''Her yıl bu aylarda buraya geliyoruz. Köyümüzden geçen su çok serin ve güzel, havalar çok sıcak bu yüzden yüzüyoruz. Çok eğleniyoruz'' dedi.

Servet Ermağan adındaki çocuk ise tek isteklerinin havuz olduğunu ifade ederek, ''Habur çayında yüzüyoruz. Bizimde bir havuzumuz olsun istiyoruz. Köyümüzde bir havuz yapılırsa burada yüzeriz.'' dedi.

Çocukların bir tanıdıkları ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ederim. Allah başımızdan eksik etmesin. Onun sayesinde terörden temizlendi ve 35 yıldır bu illetten dolayı yaşadığımız şehrin güzelliğine varamamıştık'' dedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Özgür Özel seslendi: Provokatif saldırıl...

Yalı'dan tabut çıkıyor! Yalı Çapkını set...

Ankara’da son dakika! Sel yolları kapatt...

Ağrı'daki hortum paniğe neden oldu!

Gazze'nin Çocuk Gazetecisi Lama Jamous'u...

Celal Şengör'den tepki çeken açıklama: B...

Havada korku dolu anlar! Uçak sert şekil...

MHP Lideri Bahçeli, yürüyüş videosunda k...

Depremzedeleri korkutan yangın: Hatay'da...

Wanda Nara'nın yeni klibinde Galatasaray...

ABD'de İsrail karşıtı protestolar: Gazet...

Survivor kamera arkasından sızdığı iddia...

Kabataş tramvayında korkunç anlar: İki ç...

İstanbul'da M5 Metro Hattı’nda 27 saat s...

Gazzeli Baba, çocuklarıyla eğlenceli şar...

Helikopter sürprizi can aldı: Gelin, dam...

Hırsızlık operasyonu itfaiye merdiveniyl...

DEM Partililerden skandal açıklama: Atat...

Rusya'nın güneyinde Tu-22M3 Bombardıman...

Yalova'daki 5 büyüklüğündeki deprem cami...

İsrail'in Refah'a yönelik saldırısında 8...

Ani ısınma ve eriyen kar suları yıkıcı s...

Van'da korkutan yangın: Çatı katı alev a...

Dubai'de olağanüstü an: Yağmurda gökyüzü...

Hizbullah, İsrail'e saldırdı: Demir Kubb...

Teleferik faciasının oluşturduğu tahriba...

Kuşadası’nda dev gemi iskeleye çarptı

Kırmızı bültenle aranıyordu ‘‘Mahzen-27’...

Fransa'da Gazze eylemi! Eylemciler Lyon...

Elon Musk kırmızı halıda şekilden şekile...