14.03.2020-16:38 (Son Güncelleme:14.03.2020-16:33)

Kaşnika Nasıl Yapılır?

Kökeni Batı Trakya’dan gelen, mısır unu ve pırasının birleşmesiyle oluşan, kek kıvamında ve yumuşaklığında olan kaşnika çay saatlerinizde sofranıza lezzet katacak. Kaşnika nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

Kaşnika yapımı oldukça kolay olan, kek yapımında olduğu gibi bütün malzemelerin birbirine karıştırılmasıyla fırında pişirilen bir tuzlu kektir.

KAŞNİKA YAPIMI İÇİN MALZEMELER

  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 150-200 gr. beyaz peynir
  • Tuz, kekik
  • 500 gr. Süt
  • 3 orta boy ince kıyılmış pırasa
  • Üzerine serpmek için kırmızı toz biber

KAŞNİKA NASIL YAPILIR?

Bütün malzemeler karıştırılır, 35 cm. çapında yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Üzerine kırmızı toz biber serpilir. Isıtılmış orta hararetli fırında 150-170 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra ılıklaşmasını bekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr