02.07.2022-10:15 (Son Güncelleme:15.06.2023-15:14)
>

Yaz ayının en ferahlatıcı meyvelerinden birisi de şüphesiz ki karpuz! Herkesin evinde yer alan kapuzu yerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var. İşte o 6 kural!

1


Hemen herkes karpuz yerken bu hataları yapıyor ve farkında olmadan sağlıklı bu meyveyi zarar küpü haline getiriyor. İşte karpuz yemenin püf noktası.

2

Ana değil ara öğün


Uzman diyetisyenler karpuzu ana öğün olarak değil yemekten sonra ara öğün olarak tüketmeyi öneriyor.

3

Protein tüketimi


Tek başına şekeri oldukça yüksek olan bu meyvenin yanına mutlaka ceviz, badem, peynir gibi protein kaynaklarının gelmesi tavsiye ediliyor.

4

Karpuz peynir ikilisi


Karpuz deyince akla ilk gelen şeylerden birisi de peynir. Fakat karpuzun yanında tüketilen peynirin tuzsuz ve az yağlı penir olması gerekiyor.

5

Çekirdekleri


Karpuzun içindeki çekirdekleri de aslından yemek gerekiyor. Çekirdeğin sahip olduğu vitamin, mineral ile yağın yanı sıra içerdiği cucurbocitrin adlı madde sayesinde kan basıncının düşmesine yardımcı oluyor.

6

Karpuz suyu


Şeker oranı yüksek olan bu meyvenin suyunu da içmek size hem fazladan kilo yapacak hem de şeker seviyenizi çıkaracak.

7

Kesmeden buzdolabına koymayın


Karpuzu kesmeden önce buzdolabına koymak yerine oda sıcaklıpında tutun böylece içindeki antioksidan artacak.

8

Dondurmak


Karpuzun posasını çıkarıp dondurarak yemek şeker oranını düşeceği için daha faydalı.

Karpuz yerken bu 6 hatayı sakın yapmayın! Hele ki karpuz peynir ikilisini gördüğünüz yerde kaçın
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

Türkiye'nin şehirlere göre boy ortalamas...

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın...

Titanik'in en zengin adamının cesedinde...

Bilim dünyasını şaşkına çeviren olay: Ma...

Cinsiyet değiştirerek ünlü olan Mika, di...

Otomattan kahve aldı hayatı karardı: ‘Gö...