Karaciğer Sağlığı İçin Tüketilmesi Gereken 10 Besin
Karaciğer, vücutta birçok işleve sahip olan önemli bir organdır.
Karaciğer, vücutta birçok işleve sahip olan önemli bir organdır. Tükettiğimiz birçok besin karaciğerin sağlığını etkiler. Vücudumuzdaki tüm organlar, kötü beslenme sonucu vücuda küserken karaciğer kendini yenileyerek çalışmaya devam eder. Vücudun 2. en büyük organı olan karaciğerin bu yenilenmeyi gerçekleştirebilmesi için beslenme şeklinin değiştirilmesi, yeterli, düzenli ve dengeli bir beslenme modelinin oluşturulması gerekiyor. Peki, karaciğer sağlığını koruyan besinler nelerdir? Detaylar haberimizde…
Brokoli
Besin değeri oldukça yüksek olan brokoli, karaciğer fonksiyonlarının olumsuz etkilenmesine neden olan zararlı maddelerin nötralize edilmesini sağlar. Aynı zamanda kolesterol ve tansiyonun düşürülmesi sağlayarak, kanın pıhtılaşma sorunlarını gidermeye yardımcı oluyor. İçeriğinde bulunan A vitamini de hücre yaşlanmasını önler.
Sarımsak
Sarımsak, karaciğer fonksiyonlarının düzenlenmesine be gelişmesine yardımcı olan özelliklere sahip mucizevi bir besindir. Ezilerek tüketildiği zaman iltihap sökücü özelliği daha fazla işlev kazanmaya başlıyor. Antibakteriyel özelliğe sahip olan sarımsak, alisin olarak adlandırılan yağlı sıvısı sayesinde karaciğerin temizlenmesini sağlar.