20.03.2024-14:36 (Son Güncelleme:26.03.2024-21:20)

Kar yağışı 4 şehri etkisi altına aldı: 485 yerleşim birime ulaşım kapandı!

Kar yağışının yoğun olduğu ve olumsuz hava koşullarının yaşandığı Van, Hakkari ve Bitlis illerinde, birçok yerleşim birimine erişimde ciddi zorluklar yaşanıyor. Bu durum, bölgedeki ulaşımın büyük ölçüde aksamasına ve yerel halkın günlük yaşamını olumsuz etkilemesine neden oluyor.

Özellikle dağlık ve kırsal alanlarda bulunan 485 yerleşim birimine, kar nedeniyle ulaşımın sağlanamaması, bölgedeki yaşamı ve işleyişi olumsuz yönde etkiliyor. Karla mücadele ekipleri ve yerel yönetimler, yolları açma çalışmalarını sürdürerek, vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek için çaba harcıyorlar.

Van

Van Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle toplamda 446 mahalle ve mezranın yolu kapanmış durumda. Karla mücadele ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarına hız vermiş durumda.

Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerinde ise kar ve sağanak yağışlar sonucu cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştuğu ve bu durumun ulaşımı olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Su baskını nedeniyle zarar gören birçok ev ve iş yerine belediye ekipleri müdahale etti. Karla mücadele ekipleri ise ana cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari

Hakkari İl Özel İdaresi'nden edinilen bilgilere göre, kent genelinde toplamda 12 köy ve 26 mezra yolunun kar nedeniyle kapanmış durumda. Karla mücadele ekipleri, bu kapalı yolların açılması için çalışmalarına başladı.

Ayrıca, belediye ekipleri de kent merkezindeki mahalle yollarında ve kaldırımlarda biriken karı temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.


Bitlis

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kapanan 45 köy yolundan 44'ünü açmayı başardıklarını ifade etti. Kurtkan, kalan bir köy yolunda da ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Karla mücadele ekipleri, hızlı bir şekilde kapalı yolların ulaşıma açılması için gece gündüz demeden çalışmalarını devam ettiriyor.

Muş

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, dün kar yağışı nedeniyle kapanan 102 köy yolunun tamamını ulaşıma açmayı başardıklarını belirtti. Yentür, açılan yollarda ekiplerin genişletme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Karla mücadele ekiplerinin hızlı ve etkili çalışmalarıyla, köy yollarının kapanmasıyla yaşanan ulaşım sorununun çözüme kavuşturulduğu bildirildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İ...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Kırklareli'de Selim Dede Aşı Olurken Göz...

Kızını Gözetleyen Adama Böyle Saldırdı

Polis Baskın Düzenledi! Evde Düğün Yapıl...

Tacizci Hocaya Mahkemeden Tahliye

Pendik'te Duygulandıran Anlar

İstanbul'da Cani Koca, Eşini Televizyonu...

Avcılar'da Kamyonetin Makas Attığı Anlar

Havai Fişek Fabrikasında Patlama

1987 Yılında Hayatı Felç Etmişti

Bursa'da Suriyeli Aileden Gizli Düğün Ya...

Paraşütçünün Zor Anları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Uzay Programı...

Hortumun Ardından İzmir

Halk Otobüsü Büfeye Daldı!

Sultangazi'de 'Fuhuş Yapılıyor' Kavgası

Profesörün Şaşkın Halleri

Ulaşıma Kapanan Köydeki Hastanın İmdadın...

Mersin'de Gül Fiyatları Rekor Kırdı!

Dezenfektanlar Akıllı Telefonlara Zarar...

İstanbul’da Kar Yağışı Drone il Görüntül...

ABD, Çin ve BAE'nin Mars'ı Keşf Ediyor

İstanbul'da korkutan kaza: 3'ü çocuk!

Katliam gibi kaza!

Çeşme'deki Hortum Anları Kamerada

Rusya'da Dehşet Anları