Kapya Biber Çanağında Tavuk
Sevdiklerinize mükellef bir sofra hazırlayacaksanız harika bir tarif önerimiz var. Kapya biber çanağında tavuk tarifi için damaklarda unutulmaz bir tat bırakabilirsiniz. Peki, kapya biber yatağında tavuk nasıl yapılır? Kapya biber yatağında tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…
Sağlık açısından birçok faydası bulunan kapya biberi, tavuklu
harç ile dolduruyoruz ve doğru fırına uğurluyoruz! Hazırlanışı oldukça pratik
olan kapya biber yatağında tavuk tarifine bayılacaksınız! İşte ihtiyacınız olan
malzeme listesi ve hazırlanışı…
MALZEMELER
NASIL YAPILIR?
İlk önce biberleri yıkayın ve orta kısımlarını bıçak
yardımıyla keserek çekirdeklerini temizleyin. Temizlediğiniz biberleri fırın tepsinizin
içerisine dizin. Önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında kontrol ederek
pişirin.
Havucun kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Tavuk etini de
küçük olacak şekilde doğrayın ve tencereye alın. Tavuklar suyunu salıp çekinceye
kadar pişirin ve üzerine sıvıyağ ilave edin. Etleri pişirme işlemine devam
ederken havucu ve diğer baharatları da üzerine ekleyerek karıştırın.
Biberleriniz yumuşadıysa fırında çıkartın. Ocağın altını
kısın ve tavukların içerisine kremayı ekleyin. Yaklaşık 2 dakika boyunca
karıştırın ve ocağın altını kapatın. Biberlerinizin içerisine tavuklu harcı
ekleyin ve doldurun. Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peyniri serpiştirin ve
tekrar fırına atın. Peynirler eriyip kızarınca biberlerinizi fırından çıkarın. Kapya
biber yatağında tavuk tarifimiz hazır, afiyet olsun...