10.12.2021-14:56 (Son Güncelleme:10.12.2021-15:39)

Kanada'da Başörtülü Öğretmen İşten Atıldı!

Kanada’da başörtülü bir öğretmen, resmi dairelerdeki dini sembolleri yasaklayan yasa olarak bilinen Bill-21’i gerekçe göstererek işin edildi.

Kanada’da resmi dairelerde dini sembolleri yasaklayan durumlar içerisinde başörtüsü de dahil edilen yasa olarak bilinen Bill-21 yasası bir öğretmeni işinden etti. Okulda başörtülü şekilde öğretmenlik yapan genç kadın, söz konusu yasa gerekçe gösterilerek işten atıldı.

VELİLERDEN ÖĞRETMENE DESTEK

Kanada’nın Quebec şehrindeki Chelsea İlköğretim Okulunda meydana gelen olayda, 3. sınıf öğretmenliği yapan genç kadın başörtülü olduğu gerekçesi ile işine son verildi. Batı Quebec Okul Kurulu, 21 Haziran 2019'da yürürlüğe giren ve resmi kurumlarda dini sembolleri yasaklayan Bill-21 Yasası nedeni ile bir öğretmenin görevden alındığını doğruladı.

3 Arlık Cuma gününden itibaren öğretmenin artık ders vermeyeceğini okul tarafından gönderilen ileti ile öğrenen 3. sınıf öğrencilerinin velileri, öğretmenine yapılan haksızlığa karşılık destek olmak amacıyla okul dışında gösteri düzenlediği belirtildi.

YASA ETİK DIŞI

Batı Quebec Okul Kurulu Geçici Başkanı Wayne Daly, okulda yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Konuştuğum Batı Quebeclilerin çoğu Bill-21 yasasına karşı, niyetlerimizi ve duygularımızı hükümete bildirdik. Hükümet içindeki eğitim sisteminin bir parçası olarak ilin yasalarına uymak bizim sorumluluğumuzdur’ dedi.

Daly, öğretmenin başörtülü olmasını gerekçe gösteren Bill-21 yasasına karşı olduklarını ve bu yasanın temel insan hakları kapsamında ‘etik dışı’ olduğunu aktardı. Bununla birlikte Kanada’nın Quebec eyaletinde, 21 Haziran 2019'da yürürlüğe giren ve resmi kurumlarda dini sembolleri yasaklayan Bill-21 Yasası nedeniyle işteyken başörtüsü, haç veya kipa gibi dini içerikli semboller takması yasaklanmıştı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr