13.01.2022-09:03 (Son Güncelleme:13.01.2022-09:59)

Kan Donduran Cinayette Yeni Gelişme! Eski Nişanlısı Tarafından Katledilen Dilara Yıldız Aylar Önce Öleceğini Hissetmiş

Tuzla’da eski nişanlısı tarafından silah zoruyla restorana getirilen ve katledilen avukat Dilara Yıldız'ın aylar öncesinde öleceğini hissedip bir arkadaşına, ‘Bana bir şey olursa davama siz sahip çıkın’ dediği ortaya çıktı.

Kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Yine bir kadın, eski erkek arkadaş kurbanı oldu. Tuzla’da eski nişanlısı tarafından katledilen 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız’ın İstanbul Barosu önündeki anma programında konuşan anne Elvan Yıldız, ‘Acım da öfkem de çok büyük. En büyük cezayı alıp, oradan çıkmamasını istiyorum’ diyerek isyan etti.

Avukat Dilara Yıldız’ı katleden eski uzman çavuş Oktay Dönmez, sevk edildiği mahkemece ‘tasarlayarak öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve silahla yağmaya teşebbüs’ suçlarından tutuklanarak ceza evine gönderildi. Öte yandan sanık Dönmez’in 2017 yılında TSK’ya girdiği ancak geçen yıl sözleşme süresini uzatmayarak ayrıldığı ortaya çıktı. Yıldız’ın katili Oktay Dönmez’e kapıyı açan çilingirin de emniyette sorgusu alındığı öne sürüldü.


HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ

Eski nişanlısını silahla öldürülen katil Oktay Dönmez ile ilgili çarpıcı bir gelişme ortaya çıktı. Oktay Dönmez’in eski nişanlısı avukat Dilara Yıldız tarafından tehdit mesajları aldığını ileri sürerek 19 Ekim 2021 tarihinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunduğu belirtildi. Savcılık, dosyada yetersizlik kararı verdi.

Tuzla’da silah zoruyla restorana getirilerek katledilen 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız için İstanbul Barosu önünde tören düzenlendi. Kızının kaybetmenin acısını yaşayan annesi Elvan Yıldız, ‘Kızım hiç yere öldürüldü. Acım ve öfkem çok büyük Çok ceza alsın, ömür boyu dışarı çıkmasın istiyorum’ diye konuştu.

ÖMÜR BOYU DIŞARI ÇIKMASIN İSTİYORUM

Eski nişanlısı tarafından katledilen 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız’ın annesi Elvan Yıldız, kızı adına düzenlenen anma programında konuştu. Kızını kaybetmenin hüznünü yaşayan Yıldız, ‘Çok ceza almasını istiyorum, oradan çıkmamasını istiyorum. Acım büyük. Acımla birlikte öfkem de çok büyük. Yavrumu boş yere öldürdü, cani. Gerekli cezayı alsın, ömür boyu dışarı çıkmasın istiyorum. Kızımı tehdit ediyordu’ ifadelerini kullandı.

BU ÖLÜM ŞİMDİYE KADAR İŞLENEN CİNAYETLERDEN ÇOK FARKLI

Korkunç şekilde katledilen avukat Dilara Yıldız’ın İstanbul Barosu önündeki anma programına katılan İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, ‘Bu ölüm şimdiye kadar işlenen cinayetlerden çok farklı. Bize emniyete, dünyaya, herkese bir şey anlatması gereken bir cinayetle karşı karşıyayız. Bizim açımızdan değerlendirdiğimizde, bu ülkenin tüm avukatları olarak yaptığımız mücadelede bir kurşun yedik biz. Bu kez kurşunu biz yedik.

Dilara da dahil olmak üzere pek çok meslektaşımızın uzun yıllar sadece ve yalnızca kadın cinayetlerini önlemek için verdikleri mücadeleler, emekler, o uğurda girdikleri davalar o kadar değerliydi ki bu. Bundan hepimiz ders almalıyız. Evet, biz ders almalıyız ama göz göre göre gelen bir cinayetten, polisin yanında işlenen bir cinayetten söz ediyoruz.


Güvenlik güçleri bundan mutlaka ders almalı. Kadın cinayetlerini önlemeye yönelik olarak alınan önlemler şu an kadar yapılanlardan ibaret olmamalı. Biz mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayana kadar barolar olarak bu mücadeleye devam edeceğiz. Kadın cinayetlerinin önlenmesi adına hukukçular olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya sonuna kadar devam edeceğiz’ diye konuştu.

CENAZESİ BUGÜN DEFNEDİLECEK

Tuzla’da eski nişanlısının kurşunlarına maruz kalarak hayatını kaybeden avukat Dilara Yıldız'ın cenazesinin Perşembe günü Samsun'un Bafra İlçesi'nin Aktekke Köyü'nde defnedileceği öğrenildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr