04.07.2022-08:57 (Son Güncelleme:04.07.2022-10:02)

Kan donduran anların yaşandığı Danimarka'da bir AVM'ye silahlı saldırı düzenlendi! Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yer alan Amager bölgesinde bulunan Field's adlı AVM'de silahlı saldırı düzenlendi. Katliamın yaşandığı olay yerinde bulunan polisler ilk inceleme sonucunda çok sayıda kişinin vurulduğu ve yaşamını yitirdiği belirtildi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da kabus dolu anlar yaşandı. Kan donduran anların yaşandığı Kopenhag'da bulunan bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı gerçekleşti. Alınan ilk bilgilere göre çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Çok sayıda ölü ve yaralı var

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yer alan Amager bölgesinde bulunan Field's adlı AVM'de silahlı saldırı düzenlendi. Katliamın yaşandığı olay yerinde bulunan polisler ilk inceleme sonucunda çok sayıda kişinin vurulduğu ve yaşamını yitirdiği belirtildi. Emniyet Müdürü Soren Thomassen, yaşanan saldırının ardından basın toplantısı düzenledi. Thomassen, yaptığı basın toplantısında çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini belirtirken yaşamını yitirenlerin sayısını saklı tuttu.


"Terörizmi" dışlamıyoruz"

Yaşanan katliamın faili olduğu belirtilen 22 yaşında Danimarka vatandaşı olan erkek saldırganın gözaltına alındığı ifade edildi. Dehşetin yaşandığı olay ile ilgili başka faillere dair bir iz olmadığını dile getiren Emniyet Müdürü Soren Thomassen, saldırının nedenin henüz bilinmediğini fakat "terörizmi" dışlamadıklarını ifade etti.


"Av tüfeği" taşıyordu

Yaşanan kabus dolu anlara şahit olanlar ise, katliamı yapan failin bir "av tüfeği" taşıdığını dile getirdiler. Saldırının yaşandığı Kopenhag'da bulunan Field's, adlı AVM'de 140'tan fazla mağaza ve restoranla Danimarka'nın en büyük alışveriş merkezi olarak biliniyor.

ertugguvenıs@outlook.com