28.04.2020-13:03 (Son Güncelleme:28.04.2020-12:48)

Kadir Şeker Hakkında Karar Verildi!

Konya'da sevgilisi Ayşe D.'ye şiddet uyguladığı gerekçesi ile Özgür Duran'a müdahale eden Kadir Şeker, Duran'ı kalbinden bıçakladı. Bugün hakim karşısına çıkan Şeker hakkında karar verildi. Şeker'in tutukluluğunun devamına karar verildi.

Olay, 5 Şubat Çarşamba akşamı Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda meydana geldi. Olay yerinden geçen Kadir Şeker, Özgür Duran ve Ayşe D.'yi tartışırken gördü. Şeker, Ayeş D.'ye şiddet uyguladığı gerekçesiyle Duran'a müdahale etmek istedi. İkili arasında arbede yaşanırken, arbede sırasında Şeker, Duran'ı kalbinden bıçakladı. Duran hayatını kaybederken, üniversite sınavına hazırlanan Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

Olay kamuoyunun gündemine gelirken, Şeker'in serbest bırakılmasını isteyenler de oldu. Şeker, hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan iddianame düzenlendi. İddianamede, yargılamanın müebbet hapis cezası istemiyle yapılması, verilecek cezanın ise tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar olması talep edildi. Ayrıca 'Yasak Bıçaklar ve Diğer Aletlerle İlgili Suçlar ve Cezaları' kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

Şeker'in duruşması bugün 11.30'da gerçekleşti. Duruşma coronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilirken, Şeker, savunmasında önceki ifadelerini tekrar ettiğini ve savunmasını ayrıntılı olarak yüz yüze yapmak istediğini ve tahliyesini talep ettiğini söyledi. Mahkeme, Şeker'in tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 24 Haziran'a erteledi.

CORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Davadan hemen önce coronavirüs şüphesi ile test yapılan Kadir Şeker'in coronavirüs testi pozitif çıktı. Şeker, ellerinde eldiven ve yüzünde maskeye SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Şeker, sağlık durumun iyi olduğunu ve başka koğuşa alındığını belirtti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr