Jigolo Çetesi Kurbanı: Sesi Çok Güzeldi 10 Bin TL Yatırdım
İstanbul'un bir çok yerinde çağrı merkezi kuran jigolo çetesi polis ekipleri tarafından tutuklandı.
‘BDDK EL KOYDU’ YALANI
Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Kocaeli’de yaşayan Emrullah Ö.’nün (40) ifadesi, jigolo çetesine 11 bin 600 TL kaptırdığı zamanda çalışmıyordu. Emrullah Ö., geçen sene 20-21 Şubat’ta ‘Jider’ isimli bir jigolo sitesine kişisel bilgilerini verdi. Kısa bir zaman sonra aranan Emrullah Ö., 1300 TL yakın üyelik parası yatırdı.
Daha sonrasında ajans Emrullah Ö.’ye 'Sizinle birlikte olmak isteyen kişi Tuğçe Hanım. Birazdan sizi arayacak' söylenildi. Kendini Tuğçe olarak tanıtan şahıs, Emrullah Ö.’ye 'Senin adına ajansa 4 bin 500 lira yatırdım' diye dedi. Tuğçe, Emrullah Ö.’yü bir kez daha arayarak, 'Seninle sabaha kadar birlikte olmak istiyorum. Ajansa 10 bin TL daha gönderdim' diye söyledi. Emrullah Ö., ajans tarafından aranarak 'Tuğçe Hanım’la sabaha kadar birlikte olmak isterseniz 2000 TL daha yatırmanız gerekir' söylenildi.
Birkaç saat sonra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) paraya el koyduğu yalanını uyduran şebekeden kendisini 'İhsan Beyoğlu' olarak tanıtan bir şahıs, Emrullah Ö.’ye 'Hesabına 22 bin 800 lira gönderilmiş. Bu ajans jigolo ajansı. Burada çalışmak suçtur. Paraya el koydum. 6 bin 800 lira daha yatır. Paranın sana gönderilmesini sağlayacağım' söyledi. Hesabına para geleceğini düşünen Emrullah Ö. ifadesinde 'Fakat hiçbir gelişme olmadı. Gece de bayan gelmedi' dedi.
Üye olunurken, üyeliğin derecesine göre bin ile 2 bin Lira aralığında kayıt ücreti talep ediliyor. Tuzağa düşürülen erkek, şebeke kadın üyesi tarafından aranıyordu. Çetenin başka bir üyesi ise tuzağa çekilmiş erkeği arayarak, 'Sen FETÖ'cülerin hesabına para yatırmışsın. Başın belada ancak biz sana yardım edeceğiz. Bunun için para gerekli' diyerekten, verdikleri hesaba ek para yatırması isteniliyordu. Bu konuşmalardan sonra da bağlantı koparılıyordu.
"SESİ ÇOK GÜZELDİ"
Ankara’da inşaat ustası olarak çalışan işçi ve 5 bin 400 lira dolandırılan Erdoğan G. (52) amacını 'Ayda 5 bin TL nakit para karşılığı dul ve elit bayanlarla birlikte olup para kazanmak istedim' diye açıklıyor. Konyalı döküm işçisi Veysel S. (29), jigolo üyeliği için kendisini arayan kadın için 'Sesi çok güzeldi. Toplamda 10 bin lira yatırdım' dedi.
GÜNLÜK CİRO 1 MİLYON LİRA
Hazırlanan iddianameye göre, liderliğini görünürde müzik ile uğraşan Çağatay Öztürk’ün yaptığı jigolo çetesi Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcılar’da kurdukları 10 ayrı çağrı merkezi üzerinden dolandırıcılık yaptı. On çağrı merkezi üzerinden günlük elde edilen cironun 1 milyon TL'yi bulduğunu açıklıyordu.