25.04.2019-17:20 (Son Güncelleme:29.04.2024-06:40)

Uykusuzluk sadece sağlığınız için değil yaşamınız için de tehlikelidir.

1


Uykusuzluk ve stresin yanı sıra daha ciddi uyuşukluk nedenleriniz olabilir, bunları bilmek önemlidir.

2


Anemi. Anemi vücutta demir eksikliği anlamına gelir. Küçük bir sağlıklı kırmızı kan hücresi üretimine yol açar. Bu nedenle dokular oksijenden mahrum kalır ve kendinizi yorgun ve enerjisiz hissedersiniz.

3


Hipotiroid: Tiroid beziyle ilgili sorunlar, tiroid hormonlarının çok az üretildiği anlamına gelir. Bu hormonlar vücudun enerjisinden ve işlevinden sorumludur. Tiroid bezi arızalandığında organizmadaki işlemler yavaşlar. Sonuç olarak, yorgun hissedebilirsiniz.

4


Diyabet: Diyabet , vücudun yanlış şekilde insülin kullanması veya yetersiz miktarlarda üretmesi nedeniyle oluşur. Bu nedenle kan şekeri seviyesi çarpıcı şekilde yükselir. Şiddetli yorgunluk diyabetin belirtilerinden biridir.

5


Huzursuz Bacak Sendromu: Bu sinir sistemi durumu , uyku sırasında bacaklarınızı hareket ettirmenize neden olur . Bacaklarınız kendiliğinden sarsılır ve bu da uykunuzu bozar ve kalitesini bozar. Sonuç olarak, yorgun hissedebilirsiniz.

6


Çölyak Hastalığı: Bu hastalığa vücudun glütene verdiği anormal tepki neden olur . Gluten, tahıllarda bulunan bir proteindir. Ekmek veya kurabiye yedikten sonra kendinizi iyi hissetmiyorsanız, çölyak hastalığı olabilir.

İyi Bir Gece Uykusundan Sonra Bile Yorgun Hissediyorsanız İşte 5 Sebebi
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın...

Otomattan kahve aldı hayatı karardı: ‘Gö...