03.06.2021-10:45 (Son Güncelleme:20.04.2024-21:00)

İtalya’da Aşı Olmak İsteyenler Ayaklandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelede oldukça zor günler geçiren İtalya’da, kovid-19 aşısı olmak isteyen insanlar ayaklanma başlattı.

Yaklaşık iki yıldır tüm ülkeler Kovid-19 salgınıyla mücadele veriyor. Salgın mücadelesinde ciddi kayıplar yaşayan ülkelerin başında yer alan İtalya’da, hareketlik durulmuyor. Salgınla mücadelede en önemli tedavi yöntemi olan koronavirüs aşısı yaptırmak isteyen 5 bin kişi hastane önünde toplanarak eylem yapmaya başladı.

İTALYA’DA KORONAVİRÜS AYAKLANMASI

Çin’de başlayan salgının hızlıca tüm ülkelere yayılması sonrası başlayan salgınla mücadelede, en çok zorlanan ülkelerden biri, İtalya oldu. Daha öncede koronavirüs aşısı tedariki ve uygulaması konusunda ciddi sorunlar yaşayan İtalya’da, aşılama sorunları devam ediyor. Birçok ülke kovid-19 aşısında 2. Doz uygulamalarını tamamlarken İtalya’da hala aşı olmayan insanlar var. Bu duruma kayıtsız kalmayan İtalya halkı, Bologna bölgesinde bir hastanenin önünde toplanarak eylem yapmaya başladı.

ABD’DE AŞI OLANLARA SİLAH DAĞITILACAK

İtalya’da aşı olmak için eylem yapılırken bir diğer Avrupa ülkesi ABD’de ise, hükümet aşı olmaya teşvik kapsamında ‘Aşı olanlara silah dağıtılacak’ kampanyası başlatıldı.

Birçok ülke koronavirüs aşısı olmak için gün sayarken ABD’de aşı karşıtı düşünce kırılmaya çalışılıyor. Teşvik için yürütülen aşı kampanyalarına Batı Virginia Valisi Jim Justice’nin duyurusu damga vurdu.

Babalar Günü'nde gerçekleşecek ve 1 milyon dolarlık para ödülünün verileceği kovid-19 aşı teşvik kampanyasında, katılımcılara ödül olarak eğitim bursu, özel donanımlı kamyon, eyalet parklarına ücretsiz giriş, avcılık ve balıkçılık lisanslarının yanı sıra silah dağıtılacağı belirtildi.

Bu ödülün avcılıkla ilgilenenler için hazırlandığı, 5 özel av tüfeği ve 5 özel pompalı tüfek yapılacak çekilişle kampanyaya katılanlara verileceği belirtildi.


VALİ’DEN SİLAH DESTEĞİ

ABD Başkanı Joe Biden’ın ilk 100 gün hedeflerinden biri olan silah reformu ile ilgili attığı adımlar, Cumhuriyetçiler arasında tartışmalara neden oluyor.

ABD Temsilciler Meclisinin, silah satışında geçmiş kontrolü yapılması şartı silah lobilerine destekleriyle bilinen Cumhuriyetçilerin itirazlarına yol açmıştı.

Cumhuriyetçi Vali Justice’ın koronavirüs aşısı teşkivi için ödülleri arasına silahları koyması ise manidar bulunuyor.

TÜRKİYE’DE AŞILAMA KOLAYLIĞI

Salgınla mücadelede ilk günden beri canla başla çalışılıyor. Sağlık ekipleri bu süreçte vatandaşları kovid-19 salgınından korunmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Ülkemizde, aşılama çalışmalarının başından beri evlerinden çıkamayan vatandaşlar için evde aşılama hizmeti veriliyor. Vakaların hızla düşmesi ve daha fazla can kaybı yaşanmaması için kurulan aşı ikna timleri, sağlık çalışanları ile beraber çalışma koşullarından dolayı aşı olmaya gidemeyen vatandaşlar için ise köylere kadar giderek kovid-19 aşılarını yapıyorlar.

RANDEVU ALMAK ÇOK KOLAY

Ülkemizde, herhangi bir karışıklık ve aksaklık olmaması için randevu sistemiyle yapılan aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların aşı olmakta zorlanmaması için MHRS ve E-Nabız üzerinden hızlı randevu oluşturma sistemi kuran Sağlık Bakanlığı, aşılama çalışmalarını hızlandırdı. Bu bağlamda yaz sonuna kadar aşılanmayan vatandaşın kalmaması hedefleniyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İ...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Peru'da Bir Kadın Cezasını Öpücükle Öded...

Kırklareli'de Selim Dede Aşı Olurken Göz...

Adam Genç Sekreteri Ofiste Yalnız Yakala...

Salda Gölü'nde Mars İzi Aranıyor

İYİ Partili Lütfü Türkkan Katıldığı Prog...

Maske Takmayan Ve Polisin Uyarılarını Di...

F-35 Projesinde Son Durum Ne?

Muğla'da Katliam Gibi Kaza!

Esenyurt'ta Bir Apartmanın 9'uncu Katınd...

Ümitcan Uygun'un Arkadaşı Canlı Yayında...

113 Yıllık Tarihi Han Restore Ediliyor

İstanbul'da İnşaatta Ölen İki Çocuğun So...

Kadını Önce Darp Etti, Sonra Sürükledi!

F35 Programına Bir Kötü Haber De İngilte...

ABD Başkanı Joe Biden Erken Bunadı

Mobilya Atölyesindeki Yangın Korkuttu

İstiklal Caddesi'ndeki İzinsiz Yürüyüşe...

Kadın Cinayetinin İşlenmediği Tokat'ta E...

Yerli Elektrikli Traktörde Ön Siparişler...

İstanbul'da Trafik Yoğunluğu Yüzde 74'le...

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Manidar...

Şanlıurfa'da Yolcu Otobüsü Alevlerin Esi...

Ekvator Ginesi'nin Bata Kentinde 4 Büyük...

SİHA'lar 12'den Vurdu!

Güney Kore'de Türk Kızı Kahraman Oldu