14.07.2021-15:31 (Son Güncelleme:14.07.2021-15:31)

İtalya Başbakanlığından Son Dakika Kararı: Dev Kruvaziyer Gemileri Artık Giremeyecek

İtalya Başbakanlığı, büyük yolcu gemilerinin Venedik Lagünü'nde yaptığı transit geçişlerin 1 Ağustos tarihinden itibaren durdurulacağını açıkladı.

İtalya'da hükümet, büyük yolcu gemilerinin Venedik Lagünü'nde yaptığı transit geçişlerin 1 Ağustos tarihinden itibaren durdurulacağını duyurdu.

Başbakanlık tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Bakanlar Kurulunun Başbakan Mario Draghi liderliğinde toplandığı ve kanalları ile ünlü Venedik şehrinde özellikle San Marco meydanı yakınında yapılan ve çoğu zaman protesto edilen kruvaziyerlerin yakın geçişlerinin durdurulacağı tarihin belli olduğu belirtildi.

TRANSİT GEÇİŞ YAPAMAYACAKLAR

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, 1 Ağustos tarihinden itibaren 25 bin tondan ağır ve 180 metreden uzun gemilerin, San Marco Meydanı ve Giudecca kanalı içinde transit geçiş yapamayacağı ifade edildi.

Başbakanlık tarafından alınan bu karar lagünün korunması adına önemli bir adım olarak belirtilirken, açıklamada, lagün dışında büyük tonajlı gemilerin yanaşabileceği liman projesi için ihale duyurusuna çıkıldığı anımsatıldı.

TAAHHÜDÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİĞİMİZ İÇİN GURURLUYUM

Kültür Bakanı Dario Franceschini de sosyal medya hesabından UNESCO'nun genel direktörü Audrey Azoulay'ı etiketleyerek yaptığı paylaşımda, ''1 Ağustos'tan itibaren büyük gemiler, Venedik'te Giudecca kanalı ve San Marco önünden geçmeyecek. Bakanlar Kurulu, Kanun Hükmünde Kararname'yi onayladı. Taahhüdümüzü yerine getirdiğimiz için gururluyum.''

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr