18.07.2022-11:47 (Son Güncelleme:18.07.2022-11:47)

Araştırma şirketi tarafından yürütülen çalışmalarda Avrupa ülkelerinin ihracat konusunda en çok hangi ürünleri ihraç edildiği kaydedildi. Yapılan çalışmaların ardından en çok ihracatı sağlanan ürünlerin listesi yayınlandı. Avrupa ülkelerinin yer aldığı listede Türkiye'de yer alıyor.

1

12. Fransa


Yapılan araştırmalar sonucunda Fransa'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'uçaklar ve diğer hava taşıtları' olarak kayıtlara geçti.

2

11. İtalya


Yapılan araştırmalar sonucunda İtalya'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'tedavilerde veya korunmalarda kullanılan ilaçlar' olduğu belirtildi.

3

10. Rusya


Yapılan araştırmalar sonucunda Rusya'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'petrol' olarak kayıtlara geçti.

4

9. Norveç


Yapılan araştırmalar sonucunda Norveç'in, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'petrol' olarak belirtildi.

5

8. Finlandiya


Yapılan araştırmalar sonucunda Finlandiya'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'petrol' olarak kayıtlara geçti.

6

7. Türkiye


Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye'nin, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'motorlu taşıt' olarak belirtildi.

7

6. İsveç


Yapılan araştırmalar sonucunda İsveç'in, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'motorlu taşıt' olarak kayıtlara geçti.

8

5. Almanya


Yapılan araştırmalar sonucunda Almanya'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'motorlu taşıtlar' olduğu kaydedildi.

9

4. Ukrayna


Yapılan araştırmalar sonucunda Ukrayna'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'mısır' olarak kayıtlara geçti.

10

3. Letonya


Yapılan araştırmalar sonucunda Letonya'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'kereste' olduğu belirtildi.

11

2. İrlanda


Yapılan araştırmalar sonucunda İrlanda'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'insan kanı' olduğu kayıtlara yansıdı.

12

1. İsviçre


Yapılan araştırmalar sonucunda İsveç'in, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'altın' olarak kayıtlara geçti.

İşte ülkelerin en fazla ihraç ettiği ürünler! Türkiye'nin en fazla sattığı ürün şaşırttı
ertugguvenıs@outlook.com
ertugguvenıs@outlook.com
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR